Henkilöstöjaosto, kokous 10.9.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 32 Hyvinvointialueiden palkanlaskennan palvelukeskusvalmistelu: selvitykseen osallistuminen

KEUHDno-2024-3802

Valmistelija

  • Nina Nikkinen, HR-päällikkö, nina.nikkinen@keusote.fi

Perustelut

Hallitusohjelmassa sidosyksikkötoiminta pienillä omistusosuuksilla ja ohjausmahdollisuuksilla on kyseenalaistettu. Keusote on ollut mukana markkinakartoituksessa, jonka lopputuloksena tunnistettiin, ettei yksityisistä toimijoista yhdelläkään ei ole täyttä palveluvalmiutta tällä hetkellä, vaan jokaisen tulisi investoida kohtuullisen paljon hyvinvointialueen palvelun kehittämiseen joko järjestelmissä tai osaamisessa tai molemmissa. 

Hyvinvointialueen käynnistysvaiheessa Sarastian palvelukyky ei vastannut odotuksia. Alkuvuodesta 2024 Keusoten ja Sarastian yhteinen kehittämishanke mm. palkanlaskennan virheiden vähentämiseksi on tuottanut tulosta ja yhteistyö sujuu hyvin sekä taloushallinnon että palkanlaskentapalveluiden osalta. Myös virheet ovat vähentyneet ja ongelmatilanteiden ratkaisu on nopeutunut. 

Sarastia on selvittänyt hyvinvointialueasiakkaidensa kiinnostusta osallistua selvitykseen, jonka tavoitteena olisi perustaa oma palkanlaskenta- ja talouspalveluita tuottava palvelukeskus hyvinvointialueille.  Selvitykseen osallistuminen ei vielä sido Hyvinvointialuetta. Tavoitteena on tehostaa toimintaa ja saada aikaan kustannussäästöjä, esimerkiksi laskea palkkapussin hintaa 20 % nykytilaan nähden.

Keusote lähtee mukaan selvitystyöhön ja arvioi sen tuloksen perusteella mahdollista päätöstä lähteä osaomistajaksi mahdolliseen Hyvinvointialueiden talous- ja palkanlaskentapalvelukeskukseen (sidosyksikköasema) yhdessä muiden Sarastian palveluita käyttävien hyvinvointialueiden kanssa. 
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Ennen asian käsittelyn aloittamista Monica Hostio ilmoitti olevansa jäävi (HallintoL 5 luku 28 § 5 kohta "yhteisöjäävi"), ja poistui kokouksesta.