§ 10 Unident hoitokone Hyrylän hammashoitolaan

Lataa 

KEUHDno-2024-4294

Päätöspäivämäärä

17.10.2024

Päätöksen tekijä

kliinisten tukipalvelujen asiakkuuspäällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 25.1.2024 § 4)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 10.5.2024 § 24)

Kuvaus

Hyrylän hammashoitolan huoneen 11 hoitokone on 2000-luvun alkupuolelta. Hoitohuoneen 11 hoitokonetta on korjattu useita kertoja ja osia vaihdettu. Kysymyksessä on siis yhdistelmä Finndentin FD8000B mallin lattiakiinnitteistä hammashoitoyksikköä, jonka vieressä on Planmecan vanha tuoli. Vuosihuoltojen kannalta kahden eri toimittajan käynti lisää kuluja. Tuolin ja koneen valmistus on myöskin jo loppunut. Finndentiin saa vielä varaosia, mutta 10 vuoden valmistajan varaosatakuu loppuu mahdollisesti 3-4 vuoden päästä. Planmecan osalta ei ole tietoa. Kalliita vaihtoja pääkorttien ja tuolin nostomoottoreiden osalta on edessä. Ajankohtaa on mahdoton ennustaa, tekniikalla on tietty fyysinen elinikä.

Viime vuodet hoitokone on ollut oikojan käytössä, joka ei ole tarvinnut sen tavanomaisia toiminnallisuuksia. Oikomishoito kuitenkin siirtyi pois Hyrylästä 1.4.2024. Unitti hälyttää virhetoiminnoista kahden eri koneiston takia, minkä takia se ei toimi toivotulla tavalla. Uuden hoitoyksikön myötä turvataan potilasturvallinen työskentely ja mahdollistetaan myös tavanomainen erikoishammaslääkäri-, hammaslääkäri- ja suuhygienistitasoinen työskentely kyseisessä huoneessa.

Suorahankinnan perusteet. Kokonaismuutosprosessin aikataulussa pysyminen, kun erikoishammaslääkäreitä on siirtynyt/tulee siirtymään Hyrylän hammashoitolaan kevään 2024 aikana. Hammashoitoyksikön vaihto vastaavanlaiseen konemalliin ei vaadi erityisiä toimenpiteitä remontin osalta. Hoitoyksikkö on siirrettävissä muulle tarvittaessa Hyrylän terveyskeskuksen toiminnan päätyessä.

Hankittava hammashoitoyksikkö on Sarastia Oy kilpailuttama. Huollon, toimintavarmuuden ja toiminnan organisoinnin takia tarjous on pyydetty jo käytössä olevien laitteiden kanssa vastaavan tasoisesta hammashoitoyksiköstä Unidentilta. Saatu tarjous on 25407 e. Tarjous on hinnaltaan kilpailutuksen mukainen ja järkevä.

 

Päätös

Päätän hankkia annetun tarjouksen mukaisen hammashoitoyksikön.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Miia Seistilä-Kyle, asiakkuuspäällikkö, kliiniset tukipalvelut

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut