§ 29 Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy:n osakkeiden hankinta

Lataa 

KEUHDno-2022-421

Päätöspäivämäärä

22.12.2022

Päätöksen tekijä

hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö § 26 (aluevaltuusto 16.6.2022 § 42)

Kuvaus

Hyvinkään kaupunki ja 1.1.2023 aloittava Hus yhtymä omistavat Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy:n siten, että Hyvinkään kaupungin omistusosuus on 60 % ja Husin omistusosuus 40 %.

Hyvinkään kaupunki, Hus-yhtymä ja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä(1.1.2023 alkaen Keski-Uudenmaan hyvinvointialue) edustajat ovat käyneet Hyvinkään Ravitsemispalvelujen asemasta neuvotteluita, joissa on todettu, että uutena aloittavan hyvinvointialueen tulisi olla yhtiön osakas in-house -aseman varmistamiseksi. Keusote on käyttänyt Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy:n palveluja n. 14-16 % koko volyymista.

Hyvinkään kaupunki on valmis luovuttamaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle yhdeksän kappaletta omistamiaan yhtiön osakkeita, jolloin omistusjakautumaksi muodostuu: Hyvinkää 51 %, Hus-yhtymä 40 % ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialue 9 %. Varsinaisen osakassopimuken päivittäminen jää myöhäisempään ajankohtaan.

Osakkeiden kauppahintana käytetään osakkeiden alkuperäistä merkintähintaa 6000/eur kappale, jolloin kokonaiskauppahinta on yhteensä 54 000 euroa. Tällöin kaikki osakkaat ovat vastaavassa tilanteessa kuin ne olisivat olleet tilanteessa, jos kaikki kolme osapuolta olisivat alun perin perustaneet yhtiön ja merkinneet osakkeet ko. merkintähintaan.
 

Päätös

Päätän, että Hyvinkään kaupungilta hankitaan yhdeksän Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy:n osaketta kauppahintaan 54 000 euroa ja että osakekaupan seurauksena sitoudutaan osakassopimuksen osapuoleksi.

Allekirjoitus

hyvinvointialueen johtaja Mikko Komulainen

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut