§ 2 Hyvinvointialueen hankintaohje

Lataa 

KEUHDno-2022-447

Päätöspäivämäärä

30.12.2022

Päätöksen tekijä

hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 16.6.2022 § 42)

Kuvaus

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen, kuten muidenkin julkisten organisaatioiden hankintoja ohjaa laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista. Hankintaohjeilla täsmennetään organisaatiossa lain lisäksi noudatettavia menettelyjä ja käytäntöjä hankintojen osalta.

Hankintaohjeella varmistetaan, että hankintojen valmistelussa, toteuttamisessa ja sopimuskauden aikaisessa toiminnassa huomioidaan ohjeistukset, vastuut ja velvollisuudet. Hankintaohjeet koskevat kaikkia hyvinvointialueen ulkoisia hankintoja ja ne velvoittavat niin toimielimiä kuin viranhaltijoitakin- kaikkia hankintojen kanssa työtä tekeviä.

Kantavana periaatteena julkisissa hankinnoissa on tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu sekä avoimuus ja suhteellisuus. Hyvinvointialueella noudatetaan Keski-Uudenmaan sote- kuntayhtymän hankintaohjetta ja pienhankintaohjetta soveltuvin osin siihen saakka kunnes aluehallitus on hyväksynyt hyvinvointialueen hankintaohjeet.

Päätös

Päätän, että liitteenä olevia kuntayhtymän hankintaohjetta ja pienhankintaohjetta noudatetaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella 1.1.2023 lukien siihen saakka kunnes hyvinvointialueen omat ohjeet on hyväksytty.

Allekirjoitus

Petja Harakka, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut