§ 6 RAI-järjestelmän laajennus ja tarjoaminen yksityisille palveluntuottajille

Lataa 

KEUHDno-2023-7

Päätöspäivämäärä

12.1.2023

Päätöksen tekijä

palvelujohtaja, ikäihmisten ja vammaisten palvelut

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Kuvaus

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue on päättänyt laajentaa ja tarjota RAI-järjestelmän käyttöönottoa yksityisille palveluntuottajille. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen RAI-järjestelmän käyttö yksityisillä palveluntuottajilla kattaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaiden lisäämisen RAI-järjestelmään. Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012) mukaan palveluntuottajilla on velvollisuus käyttää iäkkään henkilön palvelutarpeiden ja toimintakyvyn arvioinnissa RAI-arviointivälineistöä. Kuntien on aloitettava RAI-välineistön käyttö viimeistään siirtymäajan päättyessä 1.4.2023. Myös yksityisiltä palvelutuottajilta ostettavissa palveluissa tulisi käyttää RAI-välineistöä. 

Nykyisen RAI-välineistön lisenssimäärän arvioidaan riittävän RAI-järjestelmän käytön laajentamiseen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa sopimussuhteessa oleville yksityisille palveluntuottajille.

Päätös

Päätän, että Keski-Uudenmaan hyvinvointialue tarjoaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen RAI-järjestelmän yksityisen palveluntuottajien käyttöön, joka kattaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaiden lisäämisen Keski-Uudenmaan RAI-järjestelmään. 

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Mari Patronen, Palvelujohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut