§ 2 Tutkimuslupahakemus/ Muistisairautta sairastavien päivätoiminnan tila Suomessa

Lataa 

KEUHDno-2022-407

Päätöspäivämäärä

16.1.2023

Päätöksen tekijä

johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Delegointisääntö § 9;  johtajien johtamisvastuut pykälän mukaan johtajaylilääkäri, kehitys- ja tutkimusjohtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin, selvityksiin ja opinnäytetöihin sekä tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Tutkimuksen tarkoitus on kuvata muistisairautta sairastaville tarkoitetun päivätoiminnan tilaa Suomessa. Hankkeessa selvitetään päivätoiminnan tuottamisen tapoja, laajuutta, sisältöä sekä kehittämistarpeita. Tavoitteena on tuottaa tietoa muistisairaille tarjottavan päivätoiminnan kehittämisen tueksi. Kohdejoukkona ovat sosiaali- ja terveysalalla työskentelevät henkilöt, jotka käyttävät päätäntävaltaa muistisairautta sairastavien päivätoimintaan liittyen tai ovat järjestämässä päivätoimintaa. Tutkimusaineisto kerätään sähköisellä kyselyllä (Webpropol) sekä vastuuhenkilön etähaastattelulla (Teams/puhelin). Aineisto analysoidaan sisällön analyysillä sekä kvantifioiden kevään 2023 aikana.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Silja-Elisa Eskolinin, Lotta Hamarin, Kaisa Marinin, Hannele Siltasen, Heidi Parisodin ja Arja Holopaisen tutkimukseen Muistisairautta sairastavien päivätoiminnan tila Suomessa.

Tutkimuslupa on voimassa 31.5.2023 saakka.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut