§ 4 Tutkimuslupahakemus/ Dialogiset ja perheterapeuttiset menetelmät lastensuojelun laitoshoitoperheiden kanssa

Lataa 

KEUHDno-2022-384

Päätöspäivämäärä

17.1.2023

Päätöksen tekijä

johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Delegointisääntö § 9; johtajien johtamisvastuut pykälän mukaan johtajaylilääkäri, kehitys- ja tutkimusjohtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin, selvityksiin ja opinnäytetöihin sekä tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Opinnäytetyö liittyy Petri Heikkilän perhe- ja pariterapiakoulutukseen. Koulutus toteutuu aikavälillä 2020-2023 ja sen toteuttaa Dialogic Partner Oy koulutusyhtiö yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää lastensuojelulaitokseen sijoitettujen nuorten ja vanhempien kokemuksia ja näkemyksiä perheterapian menetelmien käytöstä asiakasperheiden kanssa. Työn tarkoitus on saada vastaus tutkimuskysymyksiin, miten perheitä voidaan auttaa dialogisesti sekä voimavara- ja ratkaisukeskeisesti arjessa nuoren kanssa.

Opinnäytetyö toteutetaan yhteistyössä Keskustien lastensuojeluyksikön nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa. Opinnäytetyön empiirinen aineisto kerätään dialogisuuteen perustuvien haastattelujen avulla. Työtä varten haastatellaan kolmea perhettä Keskustien yksikössä asuvien nuorten joukosta. Haastattelut tehdään dialogisuuteen perustuvissa vapaissa keskustelutilanteissa perheiden kotona talvella 2022-2023. Haastattelut äänitetään ja kirjoitetaan auki sanasta sanaan jälkikäteen. Videokuvaa ei muodostu haastatteluissa. Perheitä ei voida tunnistaa opinnäytetyöstä. Opinnäytetyö käydään läpi Dialogic Partner Oy koulutusyhtiön ja Jyväskylän yliopiston kouluttajien kanssa keväällä 2023. Opinnäytetyö ei päädy julkiseen internet käyttöön eikä muuhun käyttöön. Kaikki haastattelumateriaali hävitetään opintojen päätyttyä toukokuussa 2023.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Petri Heikkilän tutkimukseen Dialogiset ja perheterapeuttiset menetelmät lastensuojelun laitoshoitoperheiden kanssa.

Tutkimuslupa on voimassa 31.5.2023 saakka.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut