Henkilöstöjaosto, kokous 5.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Hyvinvointialuejohtajan viran kelpoisuusehdot ja hakuilmoitus

KEUHDno-2022-61

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Aluehallitus päätti (19.4 §38) esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää perustaa hyvinvointialuejohtajan viran (28.4.2022). Hyvinvointialueesta annetun lain 42 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja johtaa aluehallituksen alaisena hyvinvointialueen hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa. Hyvinvointialuejohtajan toimivallasta ja tehtävistä määrätään tarkemmin hallintosäännössä.

Hyvinvointialuelain 45 § mukaan hyvinvointialuejohtajan valitsee aluevaltuusto. Hallintosäännön (§11, §38) mukaan Henkilöstöjaoston tehtävänä on valmistella ne palvelussuhteeseen ottamiseen liittyvät asiat, joissa päätösvalta on aluehallituksella tai aluevaltuustolla.  Henkilöstöjaosto tekee hallitukselle ehdotuksen viran kelpoisuusehdoista ja hakuilmoituksesta. 

Hyvinvointialuejohtaja voidaan valita joko toistaiseksi tai määräajaksi ja hän on virkasuhteessa hyvinvointialueeseen. Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä, jollei jäljempänä toisin säädetä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu hyvinvointialueesta annetun lain 113 §:ssä säädetyllä tavalla. Edelleen lain 5 §: n mukaan "sellaiseen virkasuhteeseen, joka on ollut julkisesti haettavana, voidaan ottaa vain henkilö, joka on hakenut sitä kirjallisesti ennen hakuajan päättymistä ja silloin täyttää kelpoisuusvaatimukset. Hakemukseen on liitettävä selvitys hakijan kelpoisuudesta. Hyvinvointialuejohtajaa ei siten ole mahdollista valita suostumusmenettelyllä, vaan jokaisen hakijan on jätettävä virallinen hakemus julkisen hakumenettelyn kautta.”

Viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet ja määritellyt kelpoisuusehdot. Virkanimitysperiaatteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin omaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävän hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Taustamateriaalina ovat hakuilmoitusluonnos ja hyvinvointialueen hallintosäännöstä tehty yhteenveto hyvinvointialuejohtajan tehtävistä ja toimivallasta, ehdotuksia kelpoisuusehdoiksi sekä valintaa tukeviksi muiksi kriteereiksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Henkilöstöjaosto:

  1. päättää ehdottaa aluehallitukselle, että se ehdottaa aluevaltuustolle, että hyvinvointialuejohtajan kelpoisuusehdot ovat:
    1. soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (yliopisto)
    2. useamman vuoden johtamiskokemus
    3. toimialatuntemus
  2. päättää ehdottaa hallitukselle, että se hyväksyy liitteenä olevan hakuilmoituksen ja valtuuttaa ma. henkilöstöjohtajan tekemään tarvittavat muutokset ilmoitukseen eri hakukanaviin

Päätös

  1. Päätti ehdottaa aluehallitukselle, että se ehdottaa aluevaltuustolle, että hyvinvointialuejohtajan kelpoisuusehdot ovat:
    1. soveltuva ylempi korkeakoulututkinto
    2. useamman vuoden konsernitason johtamiskokemus
    3. toimialatuntemus
  2. valtuutti henkilöstöjohtajan tekemään tarvittavat muutokset liitteenä olleeseen ilmoitukseen eri hakukanaviin

Esteellisyys

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen