§ 6 Kestävä kasvu -hankkeen (RRP) toisen vaiheen toimeenpanon tuki keväällä 2023

Lataa 

KEUHDno-2023-474

Päätöspäivämäärä

6.2.2023

Päätöksen tekijä

johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Asiantuntijapalvelujen puitejärjestely KeuDno-​​2020-​​5668 ja sopimus 2020.294.3 7.5.2021 NHG Finland Oy - ​​Keski-​​Uudenmaan sote -​​kuntayhtymä

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Kuvaus

Asiantuntijapalvelujen puitejärjestelyn KeuDno-​​2020-​​5668 ja sopimuksen 2020.294.3 7.5.2021 mukaisesti palvelujen hankinta ja muu sopimuksenaikainen toiminta toteutuu tilaajan hankintapäätöksen mukaisen puitejärjestelyn ja vertailun perusteella syntyneen etusijajärjestyksen mukaisesti osa-​​alueittain. Yksittäiset toimeksiannot toteutetaan tilaajan erillisellä tilauksella tai toimeksiantosopimuksella puitesopimuksen mukaisesti. Tilaaja voi tehdä suoria tilauksia hankintatarpeen kannalta soveltuvimmalta puitejärjestelypalveluntuottajalta. Palveluntuottajan valintaan vaikuttavat mm. toimeksiannon vaatima erityisosaaminen,​​ aikataulu ja referenssit. NHG Finland Oy on hyväksytty puitejärjestelyyn tuottamaan sopimuksen ja sen liitteenä olevan palvelukuvauksen osa-​​alueeseen 3. kehittämishankkeiden asiantuntijapalvelut kuuluvia palveluita ja on osa-​​alueen palvelujen tuottamisessa etusijajärjestyksessä 1. sijalla.

NHG Finlandilta on pyydetty tarjousta Kestävä kasvu -​hankkeen toisen vaiheen asiantuntijapalvelutuesta Keusotelle tammi–toukokuussa 2023 ja siitä on käytyjen tarkentavien keskustelujen jälkeen saatu päivitetty tarjous 20.1.2023.

Lähtötilanne:

  • Keusote on saanut 11,26 M€ valtionavustusta STM:n Suomen kestävän kasvun ohjelman toisesta valtionavustushausta (nk. RRP2-rahoitus)
  • Tavoitteena on varmistaa, että hanke käynnistyy tarkoituksenmukaisesti, tekeminen noudattaa Keusoten tärkeimpiä tavoitteita ja linjauksia (mm. muutosohjelma ja TTKK-ohjelma) ja toteutus täyttää rahoituskriteerit.
  • Tavoitteen saavuttamiseksi NHG muodostaa ”hanketiimin”, jolle on resursoitu viikoittaista aikaa tarjouksessa esitettyjen tehtävien toteuttamiseen vuoden 2023 keväällä.

Asiantuntijapalvelut kohdistuvat joustavasti mm. seuraaviin hankkeen toimenpiteisiin:

  • Erikoissairaanhoidon yhdispintoihin liittyvän selvitys- ja kehitystyön toimeenpano (arvio noin 20 htp)
  • Työkykytiimin toimintaan liittyvän tiedon kokoamista kustannuksista ja vaikuttavuudesta sekä laskelmien tekeminen kustannushyötypotentiaalista (arvio noin 15 htp)
  • Arki-toimintamallin mittarointityöpaja (arvio noin 3 htp)
  • Nuorten aikuisten asiakasohjauksen jalkautuksen tuki (arvio noin 10 htp)
  • Viikkopalaverit ja hankehallinnollinen yhteydenpito (arvio noin 5 htp)

Hanke on toteumapohjainen, ja laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa sovittujen minimituntien ja mahdollisesti erikseen sovittujen ylittävien toteutuneiden tuntien perusteella, seuraavan kuukauden 15. päivä. Työ toteutetaan ensisijaisesti tammi–toukokuun 2023 aikana. Projektinjohtomallista sovitaan tarkemmin hankejohtaja Erja Pentin kanssa, ja sitä muokataan tarvittaessa.

Kokonaisuuden alustava työmäärä on noin 55 henkilötyöpäivää, laskutus puitesopimuksen mukaisilla asiantuntijahinnoilla  7h * 140€ = 980€ per htp.

Keusotella ei ole jatkuvaa tai koko hankkeen aikaista minimiostovelvoitetta NHG:lta, mutta NHG ja Keusote sopivat yhdessä kuukausittain seuraavan kuukauden minimituesta, jonka NHG sitoutuu toimittamaan ja joka laskutetaan minimin ja tilaajan hyväksymien ylittävien toteutuneiden tuntien perusteella. Työmääräarviot sovitaan aina yksi kuukausi eteenpäin. Mahdolliset lisätyöt työt laskutetaan puitesopimuksen mukaisilla tuntihinnoilla.

Päätös

Päätän että

  • Keski-​​Uudenmaan hyvinvointialue ostaa NHG Finland Oy:ltä asiantuntijapalveluja Kestävä kasvu -​hankkeen toisen vaiheen toimeenpanon tukeen kevään 2023 aikana tarjouksen 20.1.2023 mukaisesti

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, Johtajaylilääkäri, Tutkimus- ja kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut