§ 7 Yhteistyösopimus Terveystalo Oy:n kanssa hoitovelan purkamisessa

Lataa 

KEUHDno-2023-594

Päätöspäivämäärä

10.2.2023

Päätöksen tekijä

avopalvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

hallintosääntö § 27 kohta 2, tulosalueen päällikkö päättää hankinnoista, hankintasopimuksista ja -sitoumuksista, milloin niiden arvo on enintään 400.000 euroa ja niitä koskevista hankintaoikaisuista.

Kuvaus

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue ja Terveystalo Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen alle 390 000 €:n pienhankinnasta, jossa palveluntuottaja ottaa

hoitovastuun asiakkaaksituloväylä-puhelinlinjan kautta yhteyttä ottaneisiin asiakkaisiin ja hoitaa nämä asiakkaat hoidon tarpeen arvioinnin pohjalta mahdollisuuksien mukaan etänä ja tarvittaessa ohjaa sen jälkeen terveysaseman lähivastaanotolle. 

Perustelu

Vuosina 2020–2022 esiintyneen koronapandemian hoitovelka on lisännyt asiakaslähtöistä kysyntää niin kiireellisen kuin kiireettömänkin hoidon osalta. Tämän lisäksi lääkäriresurssivaje ja uuden potilastietojärjestelmän käyttöönotto on hidastanut palvelua. Tähän kysyntään ratkaisuna toteutetaan keväällä 2023 pilotti hoitovelan purkamisesta yhteistyössä yksityisen palvelutuottajan kanssa. 

Jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan lakisääteinen yhteydenotto, hoidontarpeen arvio ja kiireellinen hoito on solmittu kumppanuussopimus yksityisen palvelutuottajan kanssa. 

Palvelu kilpailutettiin minikilpailutuksena, jossa markkinavuoropuhelut käytiin kolmen eri palvelutuottajan kanssa, palvelukuvaus on liitteessä 1.  Tarjoukset saatiin Mehiläinen Oy:ltä, Luona Oy:ltä ja Terveystalo Oy:lta.

Palveluntuottajan valinta perustui kolmeen eri kriteeriin:  

  1. Pystyy tuottamaan riittävän työntekijämäärän, jotta asiakkaaksi -tuloväylä-puhelinlinjan yhteydenottoihin vastataan saman päivän aikana ja asiakkaille tehdään hoidontarpeenarvio. Näiden asiakkaiden etälääkärivastaanotot hoidetaan saman päivän aikana palveluntuottajan toimesta tai seuraavan arkipäivä, kuitenkin niin, että samana päivänä hoidettujen etälääkärivastaanottojen määrä on 80%:a päivän asiakkaista ja kiireelliset asiakkaat saavat etälääkärivastaanoton samana päivänä. Lisäksi palveluntuottaja toimittaa riittävän määrän etälääkäripalvelua tilaajan moniammatillisen tiimin työntekijöiden tarvitsemaan reaaliaikaiseen etälääkäri konsultaatioon ja tarvittaviin etälääkärivastaanottoihin. Jos tilaajan tuottamat lääkäripalvelut ruuhkautuvat, palvelutuottaja toimittaa läsnälääkärin Mäntsälän terveysasemalle. 
  1. laatuperusteet, Liite 1
  2. Palvelun hinta kuukausitasolla 

Päätös

Edelliset kriteerit huomioiden Terveystalo Oy valikoitui palvelutuottajaksi selkeämmän kumppanuuskuvauksen ja projektin hallinnan sekä edullisemman hinnan vuoksi palvelutuottajaksi.

Yhteistyösopimus on pilottiluonteinen ja tarkoitus on hankinnan päättymisen jälkeen arvio, onko toimintatapa jatkossakin hyödynnettävissä, (Liite 2). Jos tähän päädytään, yhteistyö yksityisen palvelutuottajan kanssa kilpailutetaan.

Sopimus on tehty pienhankintana ja ostomäärä on yllä mainitun lisäksi rajattu alle 400 000€:n ostosummaan. 

Yhteistyön suunnittelu toiminnan aloittamiseksi on aloitettu.

Tämä päätös koskee ainoastaan yhteistyötä Terveystalo Oy:n kanssa.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Päivi Mäkelä-Bengs, avopalveluiden päällikkö

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut