Aluehallitus, kokous 14.3.2023

§ 75 Jäsenten nimeäminen nuorisovaltuustoon

KEUHDno-2022-15

Valmistelija

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Hyvinvointialueesta annetussa laissa säädetyn hyvinvointialueen asukkaiden osallistumisoikeuden yhtenä muotona laissa on säädetty hyvinvointialueen vaikuttamistoimielinten asettamisesta. Lain 32 §:n mukaan aluehallituksen on asetettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä, ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi hyvinvointialueen vanhusneuvosto sekä vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen vammaisneuvosto. Vaikuttamistoimielinten jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä siten, että kustakin vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Lisäksi vaikuttamistoimielimiin voidaan valita muita henkilöitä. 

Aluehallitus nimesi kokouksessaan 24.5.2022 (§ 63) jäsenet hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon alueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten ehdotusten pohjalta.

Mäntsälän nuoristovaltuusto esittää 9.1.2023 (§ 9) ja 8.2.2023 (§ 22) päätöksien perusteella, että Mäntsälän edustajaksi hyvinvointialueen nuoristovaltuustoon valitaan 

  • Wilma Ihalaisen tilalle Milla Lintunen ja
  • Rosa-Maria Kivistön tilalle Lyyli Ihalainen. Lyyli Ihalainen pyysi eroa, tilalle Rosa-Maria Kivistö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää nimetä hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon Mäntsälän edustajiksi toimikaudelle 2022-2025

  • Milla Lintusen ja
  • Rosa-Maria Kivistön.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Tiedoksi

Asianosaiset, Mäntsälän nuorisovaltuusto