§ 2 Kiireellisten lääkäripalvelujen palvelusetelien lähetys tekstiviestinä asiakkaille

Lataa 

KEUHDno-2023-1486

Päätöspäivämäärä

17.4.2023

Päätöksen tekijä

tietohallintoylilääkäri

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Keski-​Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 28 § mukaan Tietohallintoylilääkäri (IT-palvelut) päättää tehtäviinsä kuuluvista sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista, hankintasopimuksista ja -sitoumuksista, joiden arvo on enintään 50 000 euroa; 

Kuvaus

Tausta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (jatkossa "Keusote") on kilpailuttanut Palvelusetelien hallinnointipalvelun ja solminut kilpailutuksen voittaneen Polycon Oy:n kanssa sopimuksen 29.11.2020. Sopimuksen täytäntöönpanossa on edetty
vaiheeseen, jossa on havaittu tarvittavan lisäominaisuuksia, joita muut toimittajat eivät voi tarjota tähän hankittuun Palvelusetelien hallinnointipalveluun.

Hankinnan kohde

Kiireellisen lääkäripalvelun palvelusetelien myöntämisen tietojen lähetys tekstiviestillä asiakkaalle siten, että asiakas pystyy tarkastelemaan palvelusetelin tietoja ja palveluntuottajia tunnistautumalla palse.fi-portaaliin suomi.fi-tunnistautumisen kautta.

Kiireellisen lääkärivastaanoton palveluseteli myönnetään asiakkaille, jotka tarvitsevat lääkärin arvioita viikon sisällä. Postilla lähetetyt palveluseteliasiakirjat eivät ehdi asiakkaalle perille ajoissa.

Hankinnan arvo

Hankinnan  arvioitu arvo laskettuna 4-vuodelle on 10624 -  11344 euroa, alv 0 % ja se jakautuu seuraavasti:

  • jatkuvat palvelut ylläpito ja tekstiviestit  n. 6504  -  7224 euroa, alv 0 % ja 
  • kertakustannus käyttöönotosta 4120 euroa alv 0%. 

 

Tekstiviestit laskutetaan toteutuneen mukaisesti vuosittain.

Kustannusten kohdentaminen

Jatkuvien palvelujen kustannukset kirjataan käyttötalouden kustannuspaikalle 9611502403 ja kertakustannusten projektinumero ilmoitetaan myöhemmin.

Hankinnan peruste

Hankintalain 136§ 2 mom. kohtien 2-3:n mukaan sopimuksen muutos on sallittu,kun

2) alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisätöitä tai -palveluja taikka ylimääräisiä tavarantoimituksia, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen sopimukseen, ja jos sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista tai teknisistä syistä ja aiheuttaisi merkittävää  haittaa tai kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle;

Kohdassa 2 tarkoitetun muutoksen arvo ei saa olla enemmän kuin 50 prosenttia alkuperäisen sopimuksen arvosta. Jos 2 momentin 2  tarkoitettuja muutoksia tehdään peräkkäin useampia, arvioidaan jokaista muutosta itsenäisenä.  
 

Liitteet toimitetaan vain asianosaisille.

 

Päätös

Päätän,

  1. Hankkia  kiireellisten lääkäripalvelujen palvelusetelien lähetyksen tekstiviestinä asiakkaille yllä kuvatun ja saadun tarjouksen mukaisesti.
  2. Todeta, että hankinnassa noudatetaan Palvelusetelien hallinnointipalvelun sopimuksen ehtoja ja tämä hankinta liitetään Palvelusetelien hallinnointipalveluun omana hankintasopimuksena.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Jarmo Anttila, Tietohallintoylilääkäri

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut