§ 3 Sidonnaisuusrekisteri -sovelluksen hankkiminen

Lataa 

KEUHDno-2022-84

Päätöspäivämäärä

31.5.2022

Päätöksen tekijä

hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 26 §

Kuvaus

Hyvinvointialueesta annetun lain 89 § :n mukaan tiettyjen hyvinvointialueen luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään ja luottamustoimistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue on pyytänyt muutamalta palveluntarjoajalta tarjouksia sidonnaisuusrekisteri -palvelun toimittamisesta. Markkinoilla on tarjolla sidonnaisuuksien ilmoittamiseen erilaisia ratkaisuja, joissa sidonnaisuusilmoituksen tekemiseen velvoitetut tunnistautuvat verkossa ja syöttävät itse tarvittavat tiedot järjestelmään, jonka kautta onnistuu myös tietojen julkaiseminen.

Saatujen tarjousten perusteella on tarkoituksenmukaista hankkia Innofactor Software Oy:n tarjoama Dynasty -sidonnaisuusrekisteri -sovellus, joka toimii verkkopohjaisena. Palvelu on selkeä ja käyttäjälle yksinkertainen ja siihen kirjautumiseen käytetään vahvaa tunnistautumista, mikä lisää tietoturvaa. Pidemmällä aikajaksolla palvelu on myös taloudellinen. Käytännössä sidonnaisuuden ilmoittaja kirjautuu palveluun vahvan suomi.fi -tunnistuksen avulla. Palvelun kustannus on 1800 euroa vuodessa ja lisäksi tulee maksettavaksi käyttöoikeuslisenssi 4000 euroa. Hankinta tehdään pienhankintana.

Päätös

Päätän hankkia sidonnaisuuksien ilmoittamiseen, ilmoitusten hallinnointiin ja julkaisemiseen tarkoitetun sovelluksen tarjouksen mukaan Innofactor Software Oy:ltä.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, väliaikainen hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut