§ 90 SHQS-standardin mukaisten ulkoisten auditointi- ja sertifiointipalvelujen suorahankinta

Lataa 

KEUHDno-2023-2371

Päätöspäivämäärä

22.6.2023

Päätöksen tekijä

johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Kuvaus

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen laadun viitekehykseksi on valittu SHQS-standari, jonka käyttöönottoa on edistetty kuntayhtymän ajalta vuodesta 2020 lähtien. SHQS-standardin mukaiset ulkoiset auditoinnit ovat keskeinen osa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen laatujärjestelmä kokonaisuutta. SHQS-standardia hyödynnetään laadunhallintajärjestelmän rakentamisessa, moniammatillisissa itsearvioinneissa, sisäisissä ja ulkoisissa auditoinneissa sekä hyvinvointialueen eri organisaatiotasoilla tehtävässä kehitystyössä.

Vastaavaa palvelua ei ole muilta ulkoisten auditointi- ja sertifiointipalvelujen toimittajilta saatavilla. Social and Health Quality Standard (SHQS) on Labquality Oy:n kehittämä ja ylläpitämä laadunhallintajärjestelmän standardi sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen sektorille.  SHQS-standardi on akkreditoitu kansainvälisen ISQua:n (International Society for Quality in Health Care) ulkoisen akkreditointielimen IEEAn (External Evaluation Association) toimesta. Standardi pohjautuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen lainsäädäntö- ja viranomaisvaatimuksiin ja kansallisiin suosituksiin sekä yleisiin laadunhallinnan periaatteisiin.

Hyvinvointialueen johtoryhmässä 20.6.2023 on päätetty lähteä SHQS-laatuohjelman mukaisiin ulkoisiin auditointeihin. Ulkoisen auditointiprosessin tavoitteena on SHQS-standardiin perustuvat laaduntunnustussertifioinnit. Aikataulussa ja laaduntunnustusauditointien etenemisen aikana huomioidaan mahdolliset hyvinvointialueen toiminnan ja palveluverkon uudistukset.

Hankinta ylittää hankintalain mukaisen kansallisen kynnysarvon tai suorahankinnan rajan. Hankintalain 40 § kohtaan 2 perustuen hankinta tehdään suorahankintana.
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hankintayksikkö julkaisee vapaaehtoisen suorahankintailmoituksen ja tekee sopimuksen vasta sen valitusajan päättymisen jälkeen.
Hankinnan kustannukset laskutetaan kehittämiseen myönnetystä valtion lisärahoituksesta

Suorahankinta tehdään ajalle 1.1.2024-31.12.2026 liitteenä olevan tarjouksen/sopimuksen mukaisesti:
•    Esiauditointi 7 920 € (0 %)
•    SHQS laaduntunnustusauditointi 19 800 € (alv 0 %)
•    Ensimmäinen ylläpitoauditointi ja laajennus uusille alueille 42 819 € (alv 0 %)
•    Toinen ylläpitoauditointi ja laajennus uusille alueille 37 800 € (alv 0 %)
•    Vuosimaksu 470 € (0 %)

Liitteet: Tarjous ja yleiset sopimusehdot SHQS-standardin mukaisista ulkoisista auditoinneista

Päätös

Päätän, että SHQS-standardin mukaiset ulkoiset auditointi- ja sertifiointipalvelut hankintaan suorahankintana Labquality Oy:ltä tarjouksen mukaisesti. Suorahankinnan perusteena hankintalain 40 § kohta 2. Labquality Oy:lla on SHQS-standardin tekijänoikeus ja vastaavaa SHQS-standardin mukaisia ulkoisia auditointi- ja sertifiointipalveluja ei ole muilta toimittajilta saatavilla. Hankinnan kustannukset rahoitetaan kehittämiseen myönnetystä valtion lisärahoituksesta.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, tutkimus- ja kehitysjohtaja, johtajaylilääkäri

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut