§ 107 Henkilöstövuokrauspalvelun suorahankinta Keusoten Hyvinkään kotihoitoon ajalle 24.7.-1.10.2023

Lataa 

KEUHDno-2023-2662

Päätöspäivämäärä

6.7.2023

Päätöksen tekijä

palvelujohtaja, ikäihmisten ja vammaisten palvelut

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 8.12.2022 § 90)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Kuvaus

Hansel-kilpailutus kesän ajalle hoitohenkilökunnan henkilöstövuokraukseen ei ole tuottanut kilpailutettua tulosta. Asiakas- ja potilasturvallisuus taataksemme olemme pikaisella aikataululla kartoittaneet palveluntuottajien mahdollisuudet suorahankintaan ja olemme laatineet suorahankinnan henkilöstövuokrausta toteuttavien palveluntuottajien kanssa. Lähestyimme ensin Keusoten alueelle hoitohenkilökuntaa tarjonneita Hansel-kilpailutukseen osallistuneita palveluntuottajia ja sen jälkeen potentiaalisia muita henkilöstövuokraukseen erikoistuneita palveluntuottajia. Hyvinkään henkilöstötilanne on edelleen haasteellisin ja sinne hankimme tämän sopimuksen puitteissa lisäresurssia. Hintaneuvottelut on käyty palveluntuottajan kanssa.

Käytännöistä on sovittu palveluntuottajan kanssa. Suorahankintasopimus koskee Välitysklinikka Oy:tä.  Henkilöstön suorahankintatarve ajoittuu samalle ajanjaksolle kuin Hansel-kilpailutettu ajanjakso päättyen 1.10.2023.  Keusoten oma rekrytointiprosessi on jatkuva ja ostamme vain sen henkilöstömäärän, joka on tarpeen täyttämään lakisääteinen järjestämisvelvoitteemme. Lyhytaikaiset ns. keikkavuorot järjestämme Keusoten oman sijaisvälityksen kautta. Kansallisesti hoitohenkilökunnan saatavuus on haastava.

Hankinnan arvo yhteensä on 40 000 €.
 

Päätös

Päätän, että Keski-Uudenmaan hyvinvointialue hankkii henkilöstövuokrausta suorahankintana edellä mainituin ehdoin 24.7.-1.10.2023.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Mari Patronen, palvelujohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut