Nuorisovaltuusto, kokous 23.8.2023

§ 52 Asukaskehittäjätoiminnasta tiedottaminen

KEUHDno-2023-3059

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella osallistetaan asukkaita palvelujen kehittämiseen. Asukaskehittäjät on kaikille asukkaille avoin ryhmä, jossa toimiminen tarjoaa mahdollisuuden
saada tietoa, kertoa kokemuksistaan ja nostaa esille kehittämiskohteita.

Osalliset ovat kokeneet asukaskehittäjätoiminnan mielekkääksi. Myös viranhaltijat kertovat saaneensa arvokasta tietoa palveluihin kohdistuvista odotuksista ja kehittämistarpeista. Toiminta perustuu erinäisiin kyselyihin ja työpajoihin, ja siitä raportoidaan vuosittain.

Asukaskehittäjiksi on rekisteröitynyt noin 300 asukasta. Vuoden 2022 raportissa näistä kuitenkin vain kolme kuului ikäryhmään 18-29. Nuorten edustuksen vahvistaminen on toiminnan tasapuolisuuden ja vaikuttavuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Viestintä- ja markkinointityöryhmä on kokouksessaan 15.8. arvioinut toimenpiteitä nuorten houkuttelemiseksi asukaskehittäjiin. Työryhmä ehdottaa käynnistettäväksi kampanjan, jossa toiminnasta viestitään sosiaalisessa mediassa yhteistoiminnassa alueen nuorisovaltuustojen kanssa. Lisäksi kampanjaan sisältyisi vierailuja alueen oppilas- ja opiskelijakuntien hallitusten kokouksissa. Näiden tavoitteena on löytää toimintaan osallistumisesta kiinnostuneita nuoria.

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Kotilainen, niko.kotilainen@jarvenpaa.fi

Puheenjohtajaneuvosto esittää yleiskokoukselle, että yleiskokous päättää:

  • valtuuttaa viestintä- ja markkinointityöryhmän kampanjan toteutukseen; ja
  • edellyttää säännöllistä raportointia kampanjan toteumasta.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.