Henkilöstöjaosto, kokous 30.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Henkilöstöohjelman toimeenpanon valmistelu

KEUHDno-2023-3168

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Henkilöstöohjelma on hyvinvointialueen henkilöstöä koskeva ohjausasiakirja, joka perustuu strategiaan ja arvoihin. Ohjelma sisältää ja viestii henkilöstöä koskevat strategiset linjaukset, tavoitteet ja toimenpiteet. Henkilöstöohjelma ennakoi henkilöstöä koskettavia ilmiöitä sekä lainsäädännön, toimintaympäristön ja työelämän muutoksia. Se tuottaa suuntaviivat henkilöstöjohtamiselle, sekä määrittelee perustan johtamisen ratkaisuille ja päätöksille. Lisäksi se luo ja vahvistaa tietoperustaista, asiakastarpeisiin pohjautuvaa yhdessä tekemisen toimintakulttuuria

Alueen asukkailla, henkilöstöllä, kunnilla ja vaikuttajatoimielimillä on ollut mahdollisuus antaa palautetta ja kehittämisehdotuksia henkilöstöohjelman sisältöön osana hyvinvointialueohjelmaa. Palautetta hyödynnetään osana henkilöstöohjelman toimeenpanosuunnittelua. Palautetta kerättiin kuntien ja vaikuttajatoimielinten lausunnoilla ja taloustutkimuksen kyselytutkimuksella (n=1505). 

Kyselytutkimuksessa 57 % vastaajista haluaisi panostaa erityisesti henkilöstöohjelmaan. Henkilöstöohjelma koettiin tärkeäksi, mutta sen ei uskottu vaikuttavan henkilöstön saatavuuteen merkittävästi. Kehittämisehdotukset painottuivat työolosuhteiden, vuorovaikutuksen, henkilöstöetujen ja palkitsemisen kehittämiseen. 

Palautetta hyödynnetään henkilöstöohjelman toimeenpanon valmistelussa. Henkilöstöjohtaja esittelee palautteita ja kehittämisajatuksia kokouksessa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Henkilöstöjaosto evästää henkilöstöohjelman toimeenpanon valmistelua ja merkitsee henkilöstöohjelmaan liittyvän palautteen tiedoksi. 

Päätös

Henkilöstöjaosto kävi evästyskeskustelun henkilöstöohjelman toimeenpanon valmistelusta ja merkitsi henkilöstöohjelmaan liittyvän palautteen tiedoksi.