Aluehallitus, kokous 22.8.2023

§ 212 Edustajan nimeäminen / Sosiaalitaito Oy:n osakasneuvottelu 25.8.2023

KEUHDno-2023-2584

Valmistelija

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Sosiaalitaito Oy:n varsinainen yhtiökokous päätti 16.6. yhtiön toiminnan siirtämisestä hyvinvointialueille 1.1.2024 alkaen ja yhtiön hallitusta alasajosta. Yhtiön hallitus kutsuu Sosiaalitaito Oy:n osakkaiden edustajat osakasneuvotteluun 25.8.2023 klo 13. Neuvottelun tarkoituksena on keskustella ja  sopia  liikkeen luovutuksella toteutettavan toiminnan siirron sekä osakeyhtiön hallitun alasajon periaatteista ja toteutuksesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää

  1. merkitä tiedoksi Sosiaalitaito Oy:n kutsun osakasneuvotteluun 25.8.2023.
  2. nimetä edustajan ja henkilökohtaisen varaedustajan osakasneuvotteluun.
  3. antaa osakasneuvottelun kokousedustajalle toimintaohjeet.:

Käsittely:

Kristiina Kariniemi-Örmälää ja Sirkka Rousua kuultiin asiassa asiantuntijoina, jonka jälkeen he poistuivat kokoustilasta esteellisinä (hallintoL 5 luku 28.1 5 kohta "yhteisöjäävi" (Sosiaalitaito Oy:n hallituksen jäsenyys))

Käsittelyn kuluessa esittelijä muutti ehdotustaan siten, että edustajaksi valitaan Petja Harakka ja varaedustajaksi Päivi Tarsia sekä kolmanteen kohtaan täydennettiin seuraava ohjaus osakasneuvotteluedustajalle:

 osakasneuvottelussa kantana on, että suhteessa liikkeen luovutukseen Keski-Uudenmaan hyvinvointialue ei toimi vastaanottavana organisaationa. Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminnan järjestäminen omana toimintana tukee järjestäjän omavalvontaa, potilaiden ja asiakkaiden asemaa ja oikeuksia sekä mahdollistaa ko. toiminnan kehittämisen. Sosiaali- ja potilasasiavastaavan tehtävät halutaan avata avoimesti hakuun ja antaa mahdollisuus myös oman organisaation muille ammattilaisille uusien mielenkiintoisien tehtävien hakuun.

Esittelijän muutettu ehdotus otettiin kokouksen pohjaesitykseksi.


 

Päätös

Aluehallitus päätti

  1. merkitä tiedoksi Sosiaalitaito Oy:n kutsun osakasneuvotteluun 25.8.2023.
  2. nimetä edustajaksi osakasneuvotteluun hallintojohtaja Petja Harakan ja henkilökohtaiseksi varaedustajaksi rahoitus- ja talousjohtaja Päivi Tarsian.
  3. antaa osakasneuvottelun kokousedustajalle seuraavat toimintaohjeet.: 
  • osakasneuvottelussa kantana on, että suhteessa liikkeen luovutukseen Keski-Uudenmaan hyvinvointialue ei toimi vastaanottavana organisaationa. Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminnan järjestäminen omana toimintana tukee järjestäjän omavalvontaa, potilaiden ja asiakkaiden asemaa ja oikeuksia sekä mahdollistaa ko. toiminnan kehittämisen. Sosiaali- ja potilasasiavastaavan tehtävät halutaan avata avoimesti hakuun ja antaa mahdollisuus myös oman organisaation muille ammattilaisille uusien mielenkiintoisien tehtävien hakuun.

Tiedoksi

Sosiaalitaito Oy

Liitteet

Oheismateriaali