Palveluiden järjestämisen lautakunta, kokous 30.8.2023

§ 34 Lausunto hyvinvointialueohjelmasta

KEUHDno-2023-498

Valmistelija

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen Hyvinvointialueohjelma on strateginen asiakirja, viitekehys periaatteista, joiden avulla toiminta sopeutetaan annettuun talousraamiin. Hyvinvointialueohjelman tavoitteena on turvata asukkaiden tarpeita vastaavat, kustannustehokkaat ja vaikuttavat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut sekä täyttää valtioneuvoston hyvinvointialueelle asettamat ehdot. Ohjelmalla pyritään myös yhtenäistämään hyvinvointialueen asukaslähtöistä palvelutoimintaa sujuvia palveluketjuja vahvistamalla.  Ohjelmakokonaisuus rakentuu vahvasti toimintaa kehittävän kokonaisuuden ympärille. Ohjelmassa korostuu neljä pääteemaa: kysyntään vaikuttaminen, virtaukseen vaikuttaminen, tuotantorakenteeseen vaikuttaminen sekä työilmapiiriin ja -olosuhteisiin vaikuttaminen.
Hyvinvointialueohjelmaa on valmisteltu laajassa yhteistyössä ja vuoropuhelussa henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. Lisäksi siitä on pyydetty lausuntoja ja mielipiteitä mm. asukkailta, vaikuttamistoimielimiltä, kunnilta ja muilta sidosryhmiltä. Hyvinvointialueohjelma on tavoitteena viedä päätöksentekoon syyskuussa. Sitä ennen valmistuu vielä tarkempi lausuntojen analyysi päätöksenteon tueksi. 
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Kariniemi-Örmälä, integraatiojohtaja, kristiina.kariniemi-ormala@keusote.fi

Palveluiden järjestämisen lautakunta:

  • Merkitsee tiedoksi Hyvinvointialueohjelmaluonnoksen.
  • Antaa lausunnon Hyvinvointialueohjelmasta.
  • Pyytää kehittämis- ja tulevaisuuslautakunnalta lausuntoa hyvinvointialueohjelman seurannasta ja arvioinnista.

 

Päätös

Palveluiden järjestämisen lautakunta:

  • Merkitsi tiedoksi Hyvinvointialueohjelmaluonnoksen.
  • Antaa lausunnon Hyvinvointialueohjelmasta.
  • Pyytää kehittämis- ja tulevaisuuslautakunnalta lausuntoa hyvinvointialueohjelman seurannasta ja arvioinnista.

 

Kokouskäsittely

Puheenjohtaja ehdottaa, että lausuntoluonnos lähetetään nähtäväksi ja kommentoitavaksi lautakunnan jäsenille sekä vaikuttamistoimielimien jäsenille sähköpostilla maanantaina 4.9.2023. Kommentit lausuntoon toivotaan maanantain 4.9.2023 aikana. Lautakunta hyväksyi yksimielisesti tämän menettelyn.