§ 126 Pegasos – potilastietojärjestelmän fragmenttijonojen eheytys arkistointia varten

Lataa 

KEUHDno-2023-3534

Päätöspäivämäärä

25.9.2023

Päätöksen tekijä

tieto- ja digijohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 15.6.2023 § 28)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hallintosäännön 21 §:n mukaan Tieto- ja digijohtaja päättää tehtäviinsä kuuluvista sopimuksista ja sitoumuksista sekä hankinnoista, milloin niiden arvo on enintään 2 000 000 euroa, sekä niitä  koskevista hankintaoikaisuista.
 

Kuvaus

Tausta
Keusote on allekirjoittanut 29.3.2022 sopimuksen CGI Suomi Oy:n kanssa Omni360 Asiakas-ja potilastietojärjestelmän hankinnasta, käyttöönotosta ja ylläpidosta (KEUDno-2020-7220).  

Tämän sopimuksen toimeenpanemiseksi on käynnistetty asiakas- ja potilastietojärjestelmien uudistamishanke, jossa nykyisin käytössä olevat järjestelmät tulevat korvautumaan CGI Suomi Oy:n Omni360 järjestelmäkokonaisuudella, joka muodostuu Perusterveyden huollon, Sosiaalihuollon ja Suun terveydenhuollon moduleista. Vanhojen asiakas- ja potilastietojärjestelmien korvautuessa uudella kokonaisuudella tulee vanhat järjestelmät arkistoida, jotta organisaation lakisääteinen velvoite tietojen säilyttämisestä täyttyy. 

Hankinnan kohde
Tällä lisähankinnalla toteutetaan korvautuvien Pegasos-potilastietojärjestelmien fragmenttijonojen eheytys. Kanta-palveluiden Potilastiedon arkistoon liittymisen jälkeen syntyneet hoitotiedot tallennetaan KELAn sähköiseen potilastiedon arkistoon. Tätä varten Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella on käytössä rajapinta, jonka välityksellä liitännäisjärjestelmät voivat lähettää Pegasoksen läpi hoitoasiakirjoja potilastiedon arkistoon.  


Sanomanvälityksessä Kelalle tapahtuu ajoittain datasta johtuvia virhetilanteita ja katkoksia, jolloin tieto ei siirry arkistoon. Näistä virhetilanteista muodostuneita tietofragmentteja kutsutaan fragmenttijonoksi. Fragmenttijono täytyy eheyttää ja tyhjentää ennen kuin järjestelmä voidaan ajaa alas, jotta varmistutaan, että kaikki tieto on oikein arkistoitunut.  


Hankinta kattaa Hyvinkään, Järvenpään sekä Mäntsälä-Pornaisten Pegasos-potilastietojärjestelmän sekä niiden edustakannan. 

Hankinnan arvo
Hankinnan arvo yhteensä neljälle (4) vuodelle laskettuna 65 625 - 103125 eur, alv 0% . 

Hankinnan peruste
Hankintalaki 136 § mom. 2


Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, hankintasopimukseen ja puitejärjestelyyn voidaan tehdä muutos ilman uutta hankintamenettelyä, jos


2) alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisätöitä tai -palveluja taikka ylimääräisiä tavarantoimituksia, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen sopimukseen, ja jos sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista tai teknisistä syistä ja aiheuttaisi merkittävää haittaa tai kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle; 


Edellä 2 momentin 2 ja 3 kohdassa tarkoitetun muutoksen arvo ei saa olla enemmän kuin 50 prosenttia alkuperäisen sopimuksen arvosta. Jos 2 momentin 2 tai 3 kohdassa tarkoitettuja muutoksia tehdään peräkkäin useampia, arvioidaan jokaista muutosta itsenäisenä. Tällaisten muutosten tavoitteena ei saa olla tämän lain säännösten kiertäminen. 


Tämä hankinta on alle 50 % alkuperäisen hankinnan arvosta.

Päätös

Päätän,  
1.    Hankkia ylläkuvatun ja 12.10.2022 saadun tarjouksen mukaisesti Pegasos – potilastietojärjestelmän fragmenttijonojen eheytyksen
2.    Todeta, että hankintapäätös voidaan panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi. 
3.    Maksaa kustannukset investointikohteelta 961901510_00005

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Antti Ylä-Jarkko, tieto- ja digijohtaja

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut