§ 54 Päätös Keusoten sairaalapalveluiden (akuuttiosastot) lähihoitaja ja sairaanhoitajat aikavälillä 6.11.2023 – 21.4.2023 + (optiot) Sote-alan henkilöstövuokraus 2021-2025- Dynaamisen hankintajärjestelmän kilpailutuksella/ KEUHDno-2023-3197

Lataa 

KEUHDno-2023-3197

Päätöspäivämäärä

28.9.2023

Päätöksen tekijä

palvelujohtaja, terveyspalvelut ja sairaanhoito

Päätöksen peruste

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 15.6.2023 § 28)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Kuvaus

Keusote toteutti Sote-alan henkilöstövuokraus 2021-2025 hankintajärjestelmän sisäisen kilpailutuksen koskien sairaalapalveluiden (akuuttiosastot) lähihoitaja ja sairaanhoitajat hankintaa aikavälillä 6.11.2023 – 21.4.2024.

Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa toimeksiantoa optiokaudella tarjouspyynnön liitteessä 1; Asiakkaan hankinnan kohde mainitun mukaisesti seuraavissa osioissa: 1 ) Optiot hoitajan toimeksiannon jatkamisesta ja 2) Optiot hoitajaresurssin lisäämisestä. Option 1) osalta option käytöstä ja jatkettavan toimeksiannon pituudesta/ hankinnan laajuudesta ilmoitetaan 1 kk ennen sopimuskauden päättymistä.  Asiakas ja Toimittaja sopivat optiokauden käytöstä. Toimittajalla on oikeus kieltäytyä optiokaudesta. Option 2) osalta option käytöstä ja hoitajaresurssin lisäyksestä ilmoitetaan hoitajatarpeen tullessa esiin.  Optioiden käytöstä ja hankinnan laajuudesta Asiakas ja Toimittaja sopivat Asiakkaan tarpeen mukaan. Kohtuullinen aika optiona toimitettavien hoitajien rekrytoinnille sovitaan toimeksiannoittain. Toimittajalla on oikeus kieltäytyä option toimittamisesta, mikäli heillä ei ole toimittaa hoitajia akuuttiin tilanteeseen optiona sillä hetkellä. Tällöin siirrytään suorahankintaan neuvottelumenettelyin. 

Tarjouskilpailun lopputuloksena sairaalapalveluiden (akuuttiosastot) lähihoitaja ja sairaanhoitajien tarjouskilpailussa sopimustoimittajaksi valitaan kaksi (2) toimittajaa:

MedForia Oy:
 - Keusoten Hyvinkään akuuttiosaston sairaanhoitajat

Dream Team AH oy:
 - Keusoten Nurmijärven akuuttiosaston sairaanhoitajat
 - Keusoten Järvenpään akuuttiosaston lähihoitaja
 - Keusoten Mäntsälän akuuttiosaston sairaanhoitajat
 - Keusoten Järvenpään akuuttiosaston sairaanhoitajat

Tarjouspyynnössä on tuotu esille, että mikäli Keusote saa rekrytoitua omaan palvelukseen henkilön ennen tarjousajan päättymistä, voidaan kyseinen kohde/toimeksianto jättää valitsematta. Keusote on saanut rekrytoitua ammattihenkilöitä ennen tarjousajan päättymistä julkisesti avoinna olleeseen työ- tai virkasuhteeseen. 

Hankintapäätöksen perustelut ilmenevät liitteenä olevasta perustelumuistiosta ja vertailutaulukosta. Lisäksi Keusoten rekrytoinnista johtuen lopulliset toteutuvat hoitajamäärät on vahvistettu perustelumuistioon.

Hankintapäätöksen julkisuutta säätelee laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankintapäätös on asianosaisjulkinen, kun päätös on allekirjoitettu tai vastaavalla tavalla varmennettu. Hankinta-asiakirjat tulevat kokonaisuudessaan yleisöjulkisiksi liikesalaisuuksia lukuun ottamatta, kun sopimus on solmittu. Hyvinvointialueen avoimuuden periaatetta koskevan linjauksen mukaan hankintapäätös julkaistaan valitusajan kuluttua kuntayhtymän internet-sivuilla. Päätöksen liitteitä ei kuitenkaan julkaista. Lisäksi liikesalaisuudet on poistettu julkisuuteen tulevasta päätöksestä. Vertailuhinta ei voi koskaan olla salainen.

Oikeuskäytännön mukaan tarjous sitoo antajaansa, hankintayksiköllä on siten oikeus vaatia hankintasopimuksen allekirjoittamista hankintapäätöksen lainvoimaiseksi tulemisen jälkeen. Tämä on mainittu myös tarjouspyynnössä kohdissa ”hankinnan kuvaus” ”Hankinnan kriteerit; yhteiset kriteerit” ja ”Sopimusmenettely”. Hankinnasta tehdään erillinen kirjallinen sopimus.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosaiset ovat saaneet hankintapäätöksen perusteluineen ja valitusosoituksineen tiedoksi. Hankintayksikkö ottaa valittuun toimittajaan yhteyttä hankintasopimuksen viimeistelemiseksi.

Liiteet: 
-    Perustelumuistio
-    Vertailutaulukko
-    Valitusosoitus ja oikaisuohje

Lisätiedot: Tiina Kangas, hankinta-asiantuntija, tiina.kangas@keusote.fi
 

Päätös

Sairaanhoitajien tarjouskilpailussa sopimustoimittajiksi valitaan kaksi (2) toimittajaa:

MedForia Oy:
 - Keusoten Hyvinkään akuuttiosaston sairaanhoitajat

Dream Team AH oy:
 - Keusoten Nurmijärven akuuttiosaston sairaanhoitajat
 - Keusoten Järvenpään akuuttiosaston lähihoitaja
 - Keusoten Mäntsälän akuuttiosaston sairaanhoitajat
 - Keusoten Järvenpään akuuttiosaston sairaanhoitajat

Näiden valituksi tulleiden toimittajien kanssa allekirjoitetaan erikseen kirjallinen hankintasopimus.
 

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Susanna Pitkänen, terveyspalvelut ja sairaanhoito

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut