§ 25 Alueellinen toimeentulotukiasioiden neuvottelukunta, jäsenten nimeäminen

Lataa 

KEUHDno-2023-4462

Päätöspäivämäärä

4.12.2023

Päätöksen tekijä

palvelujohtaja, aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelut, lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Päätöksen peruste

Aluehallitus, kokous 14.11.2023 § 290 Alueellisen toimeentulotukiasioiden neuvottelukunnan perustaminen

Kuvaus

Valtioneuvosto on antanut asetukset valtakunnallisesta sekä hyvinvointialueiden toimeentulotukiasioiden neuvottelukunnista. Neuvottelukuntien tehtävistä on säädetty 1.1.2023 voimaantulleessa toimeentulotukilaissa (Laki toimeentulotuesta annetun lain muuttamisesta 1023/2022). Toimeentulotukilain 4 §:n mukaan toimeentulotukitoiminnan yleinen johto, ohjaus ja kehittäminen kuuluvat sosiaali- ja terveysministeriölle. Toimeentulotukitoiminnan toimeenpano jakautuu edelleen hyvinvointialueen ja Kansaeläkelaitoksen kesken, joten viranomaisten välinen yhteistyö on oleellista.

Aluehallitus on 14.11.2023 §    päättänyt perustaa alueellisen toimeentulotukiasioiden neuvottelukunnan vuosille 2024–2027 ja valtuuttanut Mielenterveys-, päihde -ja sosiaalipalvelut ja lapset, nuoret ja perheet palvelujohtajan nimeämään neuvottelukunnan.

Neuvottelukuntaan nimetään hyvinvointialueelta puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, jäseniksi (vakituinen jäsen ja varajäsen) edustajat työikäisten ja ikääntyneiden asiakasohjauksesta, työikäisten ja lapsiperheiden sosiaalipalveluista sekä sosiaaliasiamiestoiminnasta. Lisäksi seuraavat tahot nimeävät edustajansa: Kansaneläkelaitos, TE-toimisto, seurakuntien diakoniatyö sekä Sininauhaliitto ry.

Päätös

Päätän nimetä Keski-Uudenmaan alueellisen toimeentulotuen neuvottelukunnan vuosille 2024–2027 seuraavasti:

Koordinoiva esimies Hanne Niemi (aikuissosiaalityön esimies Heini Kuosmanen), asiakasohjauksen esimies Merja Degerlund (taloudellisen tuen vastaava sosiaalityöntekijä Ulla Hiljanen), aikuissosiaalityön esimies Sanna Tenkanen (aikuissosiaalityön esimies Kaisa Juhkov), koordinoiva esimies Sanna Tienvieri (asiakasohjauksen esimies Riitta Samola). Sosiaaliasiamiestoiminnan edustaja nimetään myöhemmin.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Sirkku Pekkarinen-Keto, MIELA-palvelualueen johtaja (aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelut, lasten, nuorten ja perheiden palvelut)

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut