Aluevaalilautakunta, kokous 11.1.2024

§ 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Perustelut

Kokouskutsu on lähetettävä hallintosäännön § 144 mukaan 4 päivää ennen lautakunnan kokousta kullekin jäsenelle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus.

Kutsu jäsenille on toimitettu 5.1.2024 ja esityslista on julkaistu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivuilla. Pöytäkirja pidetään nähtävänä hyvinvointialueen verkkosivuilla tarkastamisen jälkeen.

Vaalilain 12 b §:n mukaan aluevaalilautakunta on päätösvaltainen viisijäsenisenä. Jos varajäsen on kuollut tai estynyt tai esteellinen, aluehallitus saa tarvittaessa määrätä väliaikaisen varajäsenen. Aluevaalilautakunnan jäsenen ja varajäsenen esteellisyydesta säädetään hallintolain 27-30 §:ssä. 

Aluevaalilautakunta ottaa itselleen sihteerin ja muun tarvittavan henkilöstön. Se päättää muiden kuin sen kokouksiin tässä laissa tarkoitettujen tehtäviensä vuoksi osallistumaan oikeutettujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta kokouksissaan.

Ehdotus

Aluevaalilautakunta päättää

  1. todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
  2. myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden hallintojohtaja Petja Harakalle ja lakimies Satuanna Wainikalle.

Käsittely:

Merkittiin tiedoksi, että varajäsen Jorma Harju oli mukana kokouksessa etäyhteydellä. Ja merkittiin tiedoksi, että Petja Harakka toimii kokouksen sihteerinä.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.