Aluehallitus, kokous 30.1.2024

§ 12 Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen TKIO-ohjelma 2023-2035

KEUHDno-2023-4783

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sirpa Salinto, kehittämispäällikkö, sirpa.salinto@keusote.fi
Hanna Pellikka, johtava asiantuntija, hanna.pellikka@keusote.fi
Linda Rex, projektikoordinaattori, linda.rex@keusote.fi

Perustelut

Perustelut
Korkeatasoinen osaaminen tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- ja osaaminen -toiminnassa (TKIO) on Suomen kilpailukyvyn, tuottavuuden ja hyvinvoinnin perusta. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen strategiassa 2023-2025 tahtotilana on tarjota tutkitusti vaikuttavat palvelut. Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastuslaitostoiminnan TKIO- toiminta sekä osaamisen vahvistaminen ovat edellytys palvelujen vaikuttavuuden lisäämiselle.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen TKIO-ohjelma on strateginen asiakirja, jossa kuvataan TKIO-toiminnan lähtökohtia sekä nykytilaa TKIO-ekosysteemin, hankeohjauksen ja sitä ohjaavien asiakirjojen sekä rahoitukseen liittyvien reunaehtojen kautta. Siinä esitetään myös Keusoten TKIO-toiminnan tavoitteita, kehittämistarpeita ja linjauksia vuosille 2023–2035.

Asiakirjan valmistelu on toteutettu henkilöstöä, yhteistyökumppaneita ja luottamushenkilöitä osallistaen. Sidosryhmille ja henkilöstölle annettiin syksyllä mahdollisuus lausua näkemyksiään TKIO-ohjelmasta. Lausuntopalautteet esiteltiin kehittämis- ja tulevaisuuslautakunnalle kokouksessa 1.11.2023 §42. Lausuntopalautteessa toivottiin muun muassa enemmän tietoa hankkeista sekä TKI:n kytkemistä vahvemmin oppimisen ja osaamisen vahvistamiseen korkeakoulukumppanuuksissa. Toiminnasta ja tuloksista viestimistä laajasti eri foorumeilla toivottiin lisättävän. Lausuntopalautteita on hyödynnetty ohjelman valmistelussa.
Lautakunnan esitys TKI-ohjelmasta on tarkoitus viedä aluehallitukseen joulukuun 2023 aikana, ja edelleen aluevaltuustoon keväällä 2024.

Ehdotus

Esittelijä

Pirjo Laitinen-Parkkonen, johtajaylilääkäri, kehitys- ja tutkimusjohtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Kehittämis- ja tulevaisuuslautakunta;

  • hyväksyy osaltaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen TKIO-ohjelman vuosille 2023- 2035, ja
  • päättää ehdottaa aluehallitukselle, että aluevaltuusto päättää hyväksyä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen TKIO-ohjelman vuosille 2023- 2035.
     

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Valmistelija

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, johtajaylilääkäri, kehitys- ja tutkimusjohtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää ehdottaa aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää hyväksyä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen TKIO-ohjelman vuosille 2023-2035.

Käsittely:

Pirjo Laitinen-Parkkonen piti asiassa alustuksen.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.