Nuorisovaltuusto, kokous 20.3.2024

§ 13 Alueellinen kyselytutkimus 2023

KEUHDno-2023-3734

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä on käynnistänyt syyskuussa 2023 nuorisovaltuuston alueellisen kyselytutkimuksen.

Työryhmän puheenjohtaja Arttu Rautava esittelee tähän mennessä kertyneiden vastausten päähuomioita yleiskokoukselle. Varsinainen tutkimusraportti politiikkasuosituksineen esitellään yleiskokoukselle tutkimuksen päätyttyä.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Perustelut

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä on syksyllä 2023 toteuttanut alueellisen kyselytutkimuksen, jolla on kartoitettu alueen perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoiden kokemuksia hyvinvointialueen palveluista.

Kyselyyn on kertynyt määräaikaan 31.12.2023 mennessä vastauksia 880 kappaletta. Alueellisesti otos on jokseenkin tasainen, joskin vastausmäärä Pornaisissa on jäänyt vähäiseksi, Eniten vastauksia saatiin Tuusulasta ja Nurmijärveltä.

Työryhmä on valmistellut vastausten pohjalta raportin, jossa tiivistetään keskeisimmän huomiot ja esitetään konkreettisia parannuksia hyvinvointialueen toimintaan. Raporttia on tarkoitus jakaa hyvinvointialueen viranhaltijoille ja päättäjille. Lisäksi eräät oppilaitokset ovat toivoneet koulukohtaisia raportteja.

Ehdotus

Esittelijä

Niko Kotilainen, niko.kotilainen@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto päättää hyväksyä tutkimusraportin.

Päätös

Asia jätettiin pöydälle. 

Perustelut

  

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Kotilainen, niko.kotilainen@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto päättää hyväksyä tutkimusraportin

Käsittely:

Puheenjohtaja muutti päätösehdotusta: Nuorisovaltuusto päättää valtuuttaa puheenjohtajaneuvoston hyväksymään lopullisen tutkimusraportin" Kokous hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan muuttaman päätösehdotuksen käsittelyn pohjaehdotukseksi.

Päätös

Päätettiin muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.