§ 10 Sitoutuminen Avustajakoirat 2024 yhteishankintaan (Tuomi Logistiikka Oy)

Lataa 

KEUHDno-2024-1611

Päätöspäivämäärä

15.4.2024

Päätöksen tekijä

kuntoutuspalvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 14.12.2023 § 69)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 30.12.2022 § 35)

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) 20, 25§
Pienhankintaohje
 

Kuvaus

Tuomi Logistiikka on kilpailuttamassa hankintarenkaana Avustajakoirat yhteishankintaa, jossa kustannukset yhteishankinnasta jaetaan tasan osallistujien kesken. 


Invalidiliitto Ry on vastannut aikaisemmin avustajakoirien luovutuskäytännöistä mutta luovutusvastuu on siirtynyt hyvinvointialueille (Valtakunnallisen lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperiaatteet, STM 2023). Kyseessä on uusi palvelu, joka osa kuntoutuspalveluja terveyden ja sairaanhoidon palvelualueella. Avustajakoira luokitellaan kuntoutuspalveluissa lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineeksi.


Kuntoutuspalveluissa arvioitiin vuosittaiseksi tarpeeksi n. yhtä tai kahta myönteistä päätöstä, joka tarkoittaa n. 10 000 euroa ja hankintalain 48kk:n arviointijaksolla 40 000 euroa. Avustajakoiran myöntäminen perustuu arvion pohjalta tehtyyn tapauskohtaiseen harkintaan siitä täyttyvätkö lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteet. 

Hankintalain 25§:n mukaan tavara- ja palveluhankinnat on kilpailutettava kansallisesti kun hankinnan arvo 48kk:n aikana ylittää 60 000 euroa. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen pienhankintaohjeen mukaan yli 20 000€:n hankinnat mutta alle 60 000 euron hankinnat on kilpailutettava pienhankintaohjeen ohjeistuksen edellyttämällä tavalla. 


Vaihtoehtona Tuomi Logistiikan yhteishankintaan sitoutumiselle on oman kilpailutuksen laatiminen pienhankintaohjeen mukaisesti. Yhteishankinnalla saadaan kustannushyötyjä suuremman volyymin ansiosta. 

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue täyttää Tuomi Logistiikan valtakirjan liityttäessä yhteishankintaan. Tämä liittymispäätöksen hyväksyntä on samalla valtakirjan sähköinen allekirjoitus.


Valtakirjan antaja sitoutuu Tuomi Logistiikka Oy:n järjestämään hankintarenkaana toteutettavaan yhteishankintaan sekä tekemään hankintansa kilpailutuksen perusteella valituksi tulleelta toimittajalta/toimittajilta.

Valtakirjan antaja valtuuttaa Tuomi Logistiikka Oy:n järjestämään kilpailutuksen ja tekemään hankintapäätöksen. Valtakirjan antaja solmii ja allekirjoittaa hankintasopimuksen/hankintasopimukset ja muut mahdolliset sopimukset päätöksessä valittujen yritysten kanssa.

Yhteishankinnasta julkaistaan tarjouspyyntö kesän tai syksyn aikana.


Täytetty liite 1. Valtakirja Avustajakoirat 2024 yhteishankinta
 

Päätös


Päätän, että Keski-Uudenmaan hyvinvointialue sitoutuu Tuomi Logistiikan yhteishankintaan Avustajakoirat 2024.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Ilona Lahti kuntoutuspalvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut