§ 8 Aura-järjestelmän tietojen poiminta/CGI Suomi Oy

Lataa 

KEUHDno-2024-1828

Päätöspäivämäärä

25.4.2024

Päätöksen tekijä

ICT-aluepäällikkö, IT-kehittäminen

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö (aluevaltuusto 25.1.2024 § 4)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen delegointisääntö (hyvinvointialuejohtaja 11.4.2024 § 16)

Kuvaus

Tausta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymällä on ollut käytössä CGI Suomi Oy:n toimittama Aura-järjestelmä. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän sopimus Aura-järjestelmästä on siirtynyt Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle (jatkossa Keusote) 1.1.2023. Aura-järjestelmä on ollut käytössä opiskeluterveydenhuollossa Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Aura on oppilas- ja opiskeluhuollon työväline, jolla psykologit ja kuraattorit, sekä muut ammattilaiset kirjaavat järjestelmään asiakkaisiinsa ja näiden asiakkuuksiin liittyviä tietoja ja hallitsevat asiakastyöhön liittyviä asiakirjoja. Aura-järjestelmän käytöstä on päätetty luopua ja järjestelmän asiakastiedot on tarkoitus arkistoida Kelan Vanhojen potilastietojen arkistoon sekä hallinnolliset tiedot, kuten ajanvaraukset, Keusoten omaan sähköiseen arkistoon, Karkkiin.

 

Hankinnan kohde

Ennen arkistointia tiedot tulee poimia Aura-järjestelmästä. Aineisto arkistoidaan Kelan Vanhojen tietojen arkistoon sekä Keusoten Karkki-arkistoon lakisääteisten säilytysaikojen mukaan. 

Keusote on pyytänyt ja saanut tarjouksen CGI Suomi Oy:ltä Aura-järjestelmän tietojen poiminnasta.

 

Hankinnan kustannukset

Kustannukset tietojen poiminnalle ovat  25 460,00 €/alv 0%. Laskutus toteuman mukaan.

 

Hankinnan peruste

Hankintalain 136§ 2 mom. kohtien 2:n mukaan sopimuksen muutos on sallittu, kun

2) alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisätöitä tai -palveluja taikka ylimääräisiä tavarantoimituksia, jotka eivät sisältyneet  alkuperäiseen sopimukseen, ja jos sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista tai teknisistä syistä ja aiheuttaisi merkittävää haittaa  tai kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle;

Kohdassa 2 tarkoitetun muutoksen arvo ei saa olla enemmän kuin 50 prosenttia alkuperäisen sopimuksen arvosta. Jos 2 momentin 2 kohdassa tarkoitettuja muutoksia tehdään peräkkäin useampia, arvioidaan jokaista muutosta itsenäisenä. 

Päätös

Päätän,

1. Hankkia Aura-järjestelmän tietojen poiminnan arkistointia varten yllä kuvatun ja CGI Suomi Oy:n tarjouksen mukaisesti.

2. Kustannukset maksetaan tietohallinnon investointikohteelta 961901510_00005.

 

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asianhallintajärjestelmässä.

Allekirjoitus

Hanna Downton, ICT-Aluepäällikkö

Organisaatiotieto

Strategia, kehittäminen ja tukipalvelut