Henkilöstöjaosto, kokous 25.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Yhteistoimintaneuvotteluiden tilannekatsaus

KEUHDno-2024-1749

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät 10.4.2024 työnantajan neuvotteluesityksellä ja varsinaiset neuvottelut alkoivat 17.4. Neuvottelujen aikataulua pidennettiin viikolla ja neuvottelut päättyvät 29.5. Neuvottelutuloksesta päättäminen siirtyi 4.6 aluehallituksen kokoukseen, jonka jälkeen käynnistyy päätösten toimeenpano. Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä. Jokaisen neuvottelun jälkeen neuvottelujen sisällöstä viestitään videotiedotteella.

Neuvotteluesitys sisälsi 150 henkilötyövuoden vähentämisen, joista irtisanomisia on maksimissaan 70. henkilötyövuotta. Ensimmäisessä neuvottelussa sovimme henkilöstön muutosturvasta siten, että lakisääteisen muutosturvan lisäksi tarjoamme kaikille irtisanottaville henkilöille henkilökohtaista sparrausta uuden työn etsintään.

Muita keskustelussa olevia henkilöstökustannuksiin liittyviä säästökeinoja ovat leikkaukset henkilöstöetuihin mm. e-passirahan ja henkilöstökoulutuksen vähentäminen määräaikaisesti, täyttämättömien virka/toimipohjien lakkauttaminen ja työntekijöiden eläköitymisen jälkeen tiettyjä tehtäviä ei jatkossa täytettäisi. Neuvotteluihin tuotiin myös työhyvinvointisuunnitelma, jonka avulla vaikutetaan henkilöstön hyvinvointiin. Tätä kautta esimerkiksi sairauspoissaolojen vähentymiseen, joiden kautta saamme säästöjä henkilöstökustannuksissa.

Neuvottelut jatkuvat 29.4.2024. 

Henkilöstöjohtaja selostaa asiaa kokouksessa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.