Henkilöstöjaosto, kokous 5.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Johtamisen ja esihenkilötyön kehittäminen hyvinvointialueella

KEUHDno-2022-205

Valmistelija

  • Ville Saarikoski, kehittämispäällikkö, ville.saarikoski@keusote.fi

Perustelut

Keusoten strategisten kyvykkyyksien viitekehyksen kivijalka on vahva operatiiviseen kyvykkyys, jolla tarkoitetaan lähinnä oman alan ja tehtävässä vaadittavaa substanssiin liittyvää ammattitaitoa. Tämän lisäksi on määritelty 7 strategista kyvykkyyttä. Kyvykkyys on organisaation tasolla laajempi kokonaisuus kuin yksittäiset osaamiset. Strategian toteuttamisessa ei onnistuta tarvittavan kyvykkyyden puuttuessa. Siksi strategisten kyvykkyyksien tunnistamiseen ja johtamiseen on panostettava.

Johtaminen on yksi Keusoten strateginen kyvykkyys. Se on tilannesidonnaista ja kollektiivista kykyä reagoida erilaisissa tilanteissa ja toteuttaa johtamisen ja esihenkilötyön kautta strategisia tavoitteita. Tulokset voidaan nähdä joka päivä, mutta pidemmällä tähtäimellä kysymys on vuosien aikana nähtävistä tuloksista, eli miten onnistutaan strategisissa tavoitteissa pidemmällä aikajänteellä. Osaamista ja kyvykkyyksiä voidaan kehittää eri tavoin.  

KeuAkatemia on yleinen viitekehys sille, miten esihenkilötyötä ja johtamista kohti hyvinvointialuetta halutaan kehittää. Se on edelleen kehittyvä viitekehys ja noudattaa osaamisen johtamisen tunnustettuja kehittämisen keinoja.

Henkilöstön kehittämispäällikkö esittelee kokouksessa sitä, mitä on tehty ja miten johtamisen ja esihenkilötyön kehittämistä halutaan jatka. Esimerkeiksi tehdystä nostetaan kaksi teemaa: sisäinen vertaiscoaching ja johtamisen räätälöidyt johtamisen ja esihenkilötyön tutkinnot yhteistyössä Hyrian kanssa.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Ville Saarikoski, kehittämispäällikkö, ville.saarikoski@keusote.fi

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.