Palveluiden järjestämisen lautakunta, kokous 24.10.2024

§ 34 Ikääntyneiden asumispalvelujen myöntämisperusteet 2024

KEUHDno-2024-4519

Valmistelija

  • Marjo Liimatainen, johtava asiantuntija, marjo.liimatainen@keusote.fi
  • Tuija Nuutinen, ikääntyneiden asumispalvelujen koordinoiva esihenkilö, tuija.nuutinen@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen voimassa olevan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen ikääntyneiden ja erityisryhmien asiakkaiden asumispalvelujen myöntämisperusteet ja soveltamisohjeet -niminen asiakirja (Palveluiden järjestämisen lautakunta 14.6.2023) päivitetään vastaamaan ja tukemaan palveluihin ohjautumisen rakennetta ja siihen tehtyjä tarkennuksia. Asiakirjasta on eriytetty soveltamisohjeet erillisiksi työohjeiksi palvelun tarvetta arvioiville ja sijoittamisesta vastaaville työntekijöille. Samalla asiakirjan nimeksi muutetaan Ikääntyneiden asumispalvelujen myöntämisperusteet.

Palvelujen myöntämisperusteiden tavoitteena on ohjata asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaamista oikea-aikaisesti tarkoituksenmukaisilla palveluilla. Asiakasohjaus koordinoi palveluihin ohjautumista ja tekee päätöksen palvelujen myöntämisestä. Tähän asiakirjaan on kuvattu aiempaa tarkemmin lyhytaikaisen asumispalvelun myöntämisen perusteet ja yhteisöllisen asumisen palvelun osalta on tehty tarkennus yöhoidon järjestämiseen.  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Kariniemi-Örmälä, integraatiojohtaja, kristiina.kariniemi-ormala@keusote.fi

Palvelujen järjestämisen lautakunta hyväksyy Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen ikääntyneiden asumispalvelujen myöntämisperusteet 1.12.204 lukien