Rahoitus- ja talousjaosto, kokous 25.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

KEUHDno-2022-233

Valmistelija

  • Päivi Tarsia, rahoitus- ja talousjohtaja, paivi.tarsia@keusote.fi

Perustelut

Sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat osa hyvinvointialueen johtamisjärjestelmää sekä johtamisen välineitä. Niiden tavoitteena on edistää hyvää hallintoa ja laadukasta johtamista, uhkien ennaltaehkäisyä ja hallintaa, mahdollisuuksien ja vahvuuksien hyödyntämistä sekä toiminnan jatkuvaa kehittämistä ja tuloksellisuutta.

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet koskevat kaikkia Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen toimielimiä, johtoa ja lähijohtajia sekä kaikkea hyvinvointialueen toimintaa, josta hyvinvointialue vastaa omistuksen, ohjaus- ja valvontavastuun sekä muiden velvoitteiden myötä.

Hyvinvointialueesta annetun lain 22 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialueen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista.

Aluehallituksen tehtävänä on huolehtia hyvinvointialueen sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnan järjestämisestä (hyvinvointialuelaki 43 §). Hallintosäännön 93 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja vastaa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä siten, että hyvinvointialueen toiminnan olennaiset riskit tunnistetaan ja kuvataan sekä arvioidaan riskin toteutumisen vaikutukset, toteutumisen todennäköisyys ja mahdollisuudet hallita riskejä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Tarsia, rahoitus- ja talousjohtaja, paivi.tarsia@keusote.fi

Rahoitus- ja talousjaosto esittää aluehallitukselle, että se esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet. 

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Kokouskäsittely

Sisäinen tarkastaja Jaana Ilomäki esitteli kokouksessa asiaa.