Aluehallitus, kokous 1.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 153 Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoitus- ja talousjohtajan valinta

KEUHDno-2022-166

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Ville Saarikoski, kehittämispäällikkö, ville.saarikoski@keusote.fi

Ehdotus

Esittelijä

Pirjo Laitinen-Parkkonen, va. hyvinvointialuejohtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Aluehallitus päättää vahvistaa johtaville viranhaltijoille kelpoisuusehdot seuraavasti:

·       Palvelujohtaja, Terveyspalveluiden ja sairaanhoidon palvelualue: laillistetun lääkärin pätevyys ja lisäksi soveltuva erikoislääkäritutkinto sekä riittävä johtamiskokemus terveyspalvelujen ja sairaanhoidon johtamisesta

·       Palvelujohtaja, Ikäihmisten ja vammaisten palvelualue: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus ja toimialan tuntemus

·       Palvelujohtaja, Aikuisten, mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalveluiden sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelualue: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus ja toimialan tuntemus

·       Tieto- ja digijohtaja: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus ja toimialan tuntemus

·       Rahoitus- ja talousjohtaja: soveltuva ylempi  korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus ja toimialan tuntemus

·       Hallintojohtaja: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus ja toimialan tuntemus

·       Henkilöstöjohtaja: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus ja toimialan tuntemus

·       Integraatiojohtaja: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus ja toimialan tuntemus

Lisäksi aluehallitus päättää

  1. valtuuttaa HR-päällikön laatimaan ja julkaisemaan hakuilmoitukset henkilöstöjaoston ja aluehallituksen antamien valmisteluohjeiden mukaisesti.
  2. että pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta välittömästi.

Käsittely:

Monica Hostio ja Petja Harakka poistuivat asian käsittelyn ajaksi esteellisinä (HallintoL 5 luku 28 § 1 mom 7 kohta "yleislausekejäävi").

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Valmistelija

  • Ville Saarikoski, kehittämispäällikkö, ville.saarikoski@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti kolmen palvelualuejohtajan sekä tieto- ja digijohtajan, rahoitus- ja talousjohtajan, hallintojohtajan, henkilöstöjohtajan ja integraatiojohtajan virkojen perustamisesta hyvinvointialueelle 30.8.2022 (§ 90). Henkilöstöjaosto käsitteli virkojen kelpoisuusehtoja 7.9.2022 kokouksessaan (§ 10). 

Rahoitus- ja talousjohtajan viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, toimialan tuntemus ja johtamiskokemus. Tehtävässä edellytetään vastuualueen kokonaisuuksien hallintaa, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä vahvistaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä sekä uusien tehtäväkokonaisuuksien edistämistä toimintaympäristö huomioiden.

Edellä ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Aluehallitus julisti viran haettavaksi sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä ja ansiovertailun perusteella (14.9.2022 § 100). Sisäinen ilmoittautumismenettely kohdistui liikkeenluovutuksen piirissä oleviin johtaviin viranhaltijoihin Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä, Ridasjärvellä ja Eteva-kuntayhtymässä. Kunnista ei liikkeenluovutuksen piirissä ollut johtavia viranhaltijoita. 

Rekrytointia on valmistellut valinnan valmisteluryhmä, joka koostui aluehallituksen ja aluevaltuuston puheenjohtajistosta sekä ryhmän sihteerinä toimineesta henkilöstöjohtajasta. 

Rahoitus- ja talousjohtajan virka on ollut sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä 16-30.9.2022 välisenä aikana. Virkaan ilmoittautui kaksi henkilöä (2) henkilöä, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. Valinnan valmisteluryhmä haastatteli molemmat hakijat, terveystieteiden maisteri (henkilötieto poistettu) ja hallintotieteiden maisteri Päivi Tarsian  sekä päätyi lähettämään heidät henkilöarviointiin. Henkilöarviointien tulokset käsiteltiin aluehallituksen iltakoulussa 25.10. (§ 147).  

Hyvinvointialueen hallintosäännön 55 §:n mukaan aluehallitus ottaa virkaan tieto- ja digijohtajan, rahoitus- ja talousjohtajan, hallintojohtajan, henkilöstöjohtajan ja integraatiojohtajan. 

Hallitus valitsee rahoitus- ja talousjohtajan kokouksessaan 1.11.2022 virkaan hakeneiden ansiovertailun perusteella, joka koostuu henkilöiden hakemuksista, haastatteluista ja henkilöarvioinnista. Viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet.

Liitteenä on hakijoiden ansiovertailu (salassa pidettävä, JulkL 6 luku 24 § 29 kohta).

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, va. hyvinvointialuejohtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Aluehallitus päättää

  1. aluehallitus järjestää rahoitus- ja talousjohtajan virkavaalin (henkilötieto poistettu) ja Päivi Tarsian välillä
  2. päättää valita virkavaalin voittaneen henkilön Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen talous- ja rahoitusjohtajan virkaan  
  3. täyttää viran toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen
  4. ettei koeaikaa käytetä, koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä työtehtäviä nykyisessä virassaan
  5. virkavalinnan ehdollisuudesta, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu ja
  6. että toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.

Käsittely:

Esittelijä totesi että (henkilötieto poistettu) on vetänyt hakemuksensa pois.

Esittelijä muutti ehdotusta siten, että rahoitus- ja talousjohtajaksi valitaan Päivi Tarsia. Muutettu päätösehdotus kuului:

Aluehallitus päättää

  1. valita Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoitus- ja talousjohtajan virkaan Päivi Tarsian
  2.  täyttää viran toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen
  3. ettei koeaikaa käytetä, koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä työtehtäviä nykyisessä virassaan
  4. virkavalinnan ehdollisuudesta, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu ja
  5. että toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.

Päätös

Aluehallitus päätti

  1. valita Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoitus- ja talousjohtajan virkaan Päivi Tarsian
  2.  täyttää viran toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen
  3. ettei koeaikaa käytetä, koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä työtehtäviä nykyisessä virassaan
  4. virkavalinnan ehdollisuudesta, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu ja
  5. että toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.

Tiedoksi

Hakijat, hr-palvelut

Liitteet

Oheismateriaali