Aluehallitus, kokous 29.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 195 Vastaus valtuustoaloitteeseen "Selvitys johtamisjärjestelmästä" 3.3.2022

KEUHDno-2022-29

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Petja Harakka, va. hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Sirkka Rousu SDP:n valtuustoryhmästä jätti liitteen valtuustoaloitteen "Selvitys johtamisjärjestelmästä" aluevaltuuston kokouksess 3.3.2022.

Aluevaltuusto päätti merkitä aloitteen tiedoksi ja lähettää sen edelleen aluehallitukselle valmisteltavaksi.

Ehdotus

Esittelijä

Pirjo Laitinen-Parkkonen, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Aluehallitus päättää lähettää valtuustoaloitteen johtamisjärjestelmän selvittämisestä valmisteltavaksi hyvinvointialueen hallintoon.

Käsittely:

Esittelijä muutti ehdotustaan siten, että muutettu ehdotus kuului:

Aluehallitus päättää lähettää valtuustoaloitteen (selvitys johtamisjärjestelmästä) valmisteltavaksi hyvinvointialueen hallintoon.

Päätös

Aluehallitus päätti lähettää valtuustoaloitteen (selvitys johtamisjärjestelmästä) valmisteltavaksi hyvinvointialueen hallintoon.

Valmistelija

  • Jaana Ilomäki, tilintarkastaja, jaana.ilomaki@keusote.fi

Perustelut

Vastaus tähän valtuustoaloitteeseen, jonka SDP:n aluevaltuustoryhmän jätti 3.3.2022, on valmisteltu väliaikaisena hyvinvointialuejohtajana toimineen Pirjo Laitinen-Parkkosen johdolla ja ohjauksessa. Hallintojohtaja Petja Harakka yhdessä rahoitus- ja talousjohtaja Päivi Tarsian ja sisäinen tarkastaja Jaana Ilomäen kanssa ovat koonneet tarvittavan nykytiladokumentaation tunnistetuista vahvuuksista ja parantamisalueista. 

Tässä vastauksessa (liite 1) kuvataan Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän valmistelun (Keski-Uudenmaan alueellisen sosiaali- ja terveyspalvelujen ohjausmalli 2015 – 2017 ja järjestämissopimus 2018) ja vuosien 2019 – 2022 kuntayhtymän kehittämistyön tuloksia ja kuntayhtymän sujuvan siirtymän hyvinvointialueeksi valmistelua. Kuntayhtymän johtajan/väliaikaisen hyvinvointialuejohtajan johtajakaudella on laadittu Keusoten strategia, joka on myös uudistettu ja päivitetty hyvinvointialuestrategiaksi sekä suunniteltu ja toteutettu rakenteet, joiden tehtävänä yhdessä hallittujen ydinprosessien kanssa on luoda edellytykset strategisten tavoitteiden saavuttamiselle.  
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että se päättää  

  • hyväksyä vastauksen SDP:n aluevaltuustoryhmän tekemään valtuustoaloitteeseen päätöksenteko- ja johtamismallin toimivuuden arvioinnista sekä
  • todeta, ettei valtuustoaloite anna aihetta muihin toimenpiteisiin ja valtuustoaloite todetaan loppuun käsitellyksi

Käsittely:

Sirkka Rousu ehdotti että asia jätetään pöydälle. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Päätös

Jätettiin pöydälle.

Tiedoksi

Aluehallitus 13.12.