Henkilöstöjaosto, kokous 5.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Henkilöstöohjelma

KEUHDno-2023-1310

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Talouden tasapainottamiseksi hyvinvointialueella on käynnistetty hyvinvointialueohjelman valmistelu.  Ohjelmassa on neljä pääteemaa; kysyntään-, virtaukseen-, tuotantorakenteeseen- sekä työilmapiiriin ja työolosuhteisiin vaikuttaminen. Ohjelmassa huomioidaan se, että pieni osa (noin 10 %) väestöä aiheuttaa noin 80% sotekuluista. Varsinaiset säästöt pyritään saamaan aikaan tuosta kokonaisuudesta tunnistamalla paljon palveluita tarvitsevat, optimoimalla heidän palveluitaan ja tehostamalla heidän palveluohjaustaan. Valtaväestölle (noin 90 %) pyritään tarjoamaan aiempaa kattavammat digipalvelut sekä jonoton toimintamalli useaan eri hyvinvointialueen palveluun. Ratkaisuilla saattaa olla vaikutuksia myös esimerkiksi henkilöstön työhön, työnjakoon tai toimipisteeseen. Mahdolliset muutokset käsitellään aina yhteistoiminnassa.  

Hyvinvointialueohjelmaan sisältyy myös jo aiemmin aloitettu ja nyt päivitettävä Talouden ja toiminnan kestävän kehityksen ohjelma (TTKK-ohjelma), palveluiden verkostosuunnitelma sekä henkilöstöohjelma.  

Henkilöstöohjelma on hyvinvointialueen henkilöstöä koskeva ohjausasiakirja, joka perustuu strategiaan ja arvoihin. Ohjelma sisältää ja viestii henkilöstöä koskevat strategiset linjaukset, tavoitteet ja toimenpiteet. Henkilöstöohjelma ennakoi henkilöstöä koskettavia ilmiöitä sekä lainsäädännön, toimintaympäristön ja työelämän muutoksia. Se tuottaa suuntaviivat henkilöstöjohtamiselle, sekä määrittelee perustan johtamisen ratkaisuille ja päätöksille. Lisäksi se luo ja vahvistaa tietoperustaista, asiakastarpeisiin pohjautuvaa yhdessä tekemisen toimintakulttuuria 

Henkilöstöohjelma koskee jokaista hyvinvointialueella palvelussuhteessa olevaa työntekijää ammattiryhmästä, asemasta ja tehtävänimikkeestä riippumatta. Henkilöstöohjelman visiona on yhdessä onnistuminen ja työpaikka, josta on helppo puhua hyvää. Henkilöstö ohjelman valmistelua tehdään yhteistyössä henkilöstöedustajien ja henkilöstön kanssa.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Henkilöstöjaosto nostaa omat kehittämisehdotukset henkilöstöohjelman valmisteluun. 

Päätös

Valmisteluvaihe merkittiin tiedoksi.