Henkilöstöjaosto, kokous 10.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Tasa-arvosuunnitelma

KEUHDno-2023-1780

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta velvoittaa työnantajan laatimaan tasa-arvosuunnitelman. Yhdenvertaisuuslaki edellyttää, että työpaikalla pitää olla suunnitelma tarvittavista toimenpiteistä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.  

Tasa-arvosuunnitelma on Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen ensimmäinen. Asiakirjan valmistelu aloitettiin loppuvuodesta 2022 yhdessä henkilöstön edustajien kanssa määräaikaisessa yhteistoimintaelimessä. Asiakirja viimeisteltiin keväällä 2023 työnantajan toimesta ja henkilöstön edustajilla oli mahdollisuus kommentoida viimeisteltyä versioita. Suunnitelma kattaa vuodet 2023-2026. 

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa kuvataan henkilöstön tasa-arvon tilannekuva hyvinvointialueen toiminnan käynnistyessä. Suunnitelma sisältää myös tavoitteet ja toimenpiteet tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella. Suunnitelman tavoitteena on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tiedostaminen ja tunnistaminen sekä niiden toteutuminen kaikissa työyhteisöissä. 

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman viestintään ja tiedon levittämiseen tehdään erillinen viestintäsuunnitelma. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.