Tarkastuslautakunta, kokous 10.5.2023

§ 45 LISÄPYKÄLÄ: Eteva kuntayhtymän tilikauden 2022 arviointikertomus (lisäpykälä)

Valmistelija

  • Päivi Tarsia, rahoitus- ja talousjohtaja, paivi.tarsia@keusote.fi

Perustelut

Aikaisempi käsittely 13.4.2023
Eteva kuntayhtymä tarkastuslautakunta


§ 5 Eteva kuntayhtymän tilikauden 2022 arviointikertomus

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esitys

Tarkastuslautakunta hyväksyy arviointikertomuksen tilikaudelta 2022 ja saattaa sen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen, Kanta-Hämeen hyvinvointialueen, Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tarkastuslautakuntien kautta aluevaltuustoille tiedoksi.

Päätöshistoria 
Tarkastuslautakunta 15.3.2023 § 3
Tarkastuslautakunta 29.3.2023 § 4

Esittelyteksti 
Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kuntayhtymässä ja konsernissa toteutuneet. Arviointityön tulokset esitetään arviointikertomuksessa. 

Eteva kuntayhtymän tarkastuslautakunta valmistelee kuntayhtymän viimeisen, tilikautta 2022 koskevan arviointikertomuksen kevään 2023 aikana. Koska Eteva kuntayhtymän palvelutoiminta on siirretty Länsi-, Keski- ja Itä-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan sekä Kanta- ja Päijät-Hämeen hyvinvointialueiden toiminnaksi 1.1.2023 alkaen, toimitetaan valmis arviointikertomus em. hyvinvointialueiden tarkastuslautakuntien valmistelun kautta aluevaltuustojen käsiteltäväksi. Arviointikertomusta käsitellään tarkastuslautakunnan kokouksissa 29.3.2023 ja 13.4.2023.

Liitteet

Liite nro 1

Esittelijä

tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Johanna Sipola

Valmistelijat

tilintarkastaja Minna Ainasvuori, puh. 040 719 5597

Täytäntöönpano 
Itä-Uudenmaan hyvinvointialue, Kanta-Hämeen hyvinvointialue, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Otteet/tiedoksi

Ehdotus

Esittelijä

  • Matti Korkiakoski, matti.v.korkiakoski@gmail.com

Tarkastuslautakunta päättää

  • saattaa Eteva kuntayhtymän arviointikertomuksen tilikaudelta 2022 Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen, Kanta-Hämeen hyvinvointialueen, Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tarkastuslautakuntien kautta aluevaltuustoille tiedoksi.

Päätös

Tarkastuslautakunta käsitteli asian 40 § jälkeen. 

Tarkastuslautakunta päätti

  • merkitä Eteva kuntayhtymän arviointikertomuksen tilikaudelta 2022 tiedoksi
  • saattaa arviointikertomuksen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustolle tiedoksi.