Palveluiden järjestämisen lautakunta, kokous 12.4.2023

§ 13 Hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelma

KEUHDno-2022-287

Valmistelija

  • Sannamari Nousiainen, hallintopäällikkö, sannamari.nousiainen@keusote.fi

Perustelut

Palvelujen verkostosuunnitelman valmistelun tilannetta on esitelty ensimmäisen kerran palvelujen järjestämisen lautakunnassa 26.10.2022, §7. Kokouksessa päätettiin, että tilannekatsaus palveluiden verkostosuunnitelman valmistelusta tuodaan lautakunnan tietoon, kommentoitavaksi ja ohjattavaksi kuukausittain. Edellisen kerran valmistelun tilannetta on esitelty lautakunnassa 8.2.2023, jolloin esiteltiin valmistelun tilanne (nykytila).
Edellisen tilannekatsauksen jälkeen on tarkennettu nykytilan kuvausta sekä laadittu palvelukohtaiset karttanäkymät pääosasta palveluita. 
 
Tässä kokouksessa on tarkoitus käydä läpi valmistelun tilanne.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sannamari Nousiainen, hallintopäällikkö, sannamari.nousiainen@keusote.fi

Palveluiden järjestämisen lautakunta merkitsee palvelujen verkostosuunnitelman valmistelutilanteen tiedoksi.
 

Päätös

Hyväksyttiin Pirjo Komulaisen ehdotus, että palveluiden järjestämisen lautakunta merkitsee palvelujen verkostosuunnitelman valmistelutilanteen tiedoksi ja edellyttää nykyiseen palveluverkkoon ehdotettavien muutoksien ennakkovaikutusten arviointia palvelujen käyttäjien näkökulmasta.

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Pirjo Komulainen ehdottaa §13 Hyvinvointialueen palvelujen verkostososuunnitelman päätösehdotukseen Mira Lehtisen ja Reijo Tilviksen kannattamana muutosesitystä. Palveluiden järjestämisen lautakunta merkitsee palvelujen verkostosuunnitelman valmistelutilanteen tiedoksi ja edellyttää nykyiseen palveluverkkoon ehdotettavien muutoksien ennakkovaikutusten arviointia palvelujen käyttäjien näkökulmasta.