Nuorisovaltuusto, kokous 5.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Julistus Vantaa-Keravan ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueiden nuorisovaltuustojen keskinäisesti ystävyydestä ja yhteistyöstä

KEUHDno-2023-342

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Keski-Uudenmaan ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueiden nuorisovaltuustojen puheenjohtajat ovat kokoontuneet tammikuussa 2023 keskustelemaan yhteistyöstä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päätöksentekoon vaikuttamisessa.

Keskusteluissa nousi esille nuorisovaltuustojen yhtenäiset näkemykset alueen pelastustoimen kehittämisestä. Lisäksi keskustelussa syntyi kehityskelpoisia ideoita Uudenmaan laajuisesta alueellisten nuorisovaltuustojen yhteistyöstä.

Yhdyspinnan tiivistämiseksi ehdotetaan solmittavaksi ystävyys- ja yhteistyöjulistus nuorisovaltuustojen välillä.

Ehdotus

Esittelijä

Niko Kotilainen, niko.kotilainen@jarvenpaa.fi

Puheenjohtajaneuvosto esittää yleiskokoukselle, että yleiskokous päättää:

  • hyväksyä osaltaan ystävyys- ja yhteistyöjulistuksen;
  • valtuuttaa puheenjohtajan allekirjoittamaan julistuksen

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuusto on kokouksessaan 1.2.2023 päättänyt palauttaa ystävyys- ja yhteistyöjulistuksen valmisteluun.

Puheenjohtajaneuvostolle välitettyjen tietojen perusteella julistuksen sisällössä katsotaan olevan muutostarpeita. Lisäksi on esitetty toiveita julistuksen toimittamisesta lakimiehen arvioitavaksi ennen sen saattamista päätöksentekoon.

Koska Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuusto ei hyväksynyt julistusta, ei yleiskokouksen päätöstä KEUHDno-2023-342 voida toimeenpanna.

Neuvottelut nuorisovaltuustojen puheenjohtajistojen välillä jatkuvat, ja uusi päätösehdotus on tarkoitus käsitellä yleiskokouksessa 5.4.2023.
 

Käsittely:

Kokoukselle esitetään lisäpykälää, jossa ehdotetaan uutta muokattua päätösehdotusta ystävyys- ja yhteistyöjulistukseksi.

Ehdotus

Esittelijä

Niko Kotilainen, niko.kotilainen@jarvenpaa.fi

Puheenjohtajaneuvosto esittää yleiskokoukselle, että yleiskokous päättää merkitä asian tiedoksi

Päätös

Päätettin päätösehdotuksen mukaisesti

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston kokous 8.3.2023 on päättänyt hyväksyä ystävyys- ja yhteistyöjulistuksen. Alueellisten nuorisovaltuustojen puheenjohtajat ovat saamillaan valtuuksilla allekirjoittaneet julistuksen, ja julistus on tullut sovellettavaksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Kotilainen, niko.kotilainen@jarvenpaa.fi

Nuorisovaltuusto päättää merkitä asian tiedoksi.

Päätös

Päätettiin päätösehdotuksen mukaisesti.