Nuorisovaltuusto, kokous 5.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotus alueellisten nuorisovaltuustojen koulutustilaisuudesta

KEUHDno-2023-1314

Perustelut

Puheenjohtaja on tiedustellut mahdollisuutta järjestää nuorisovaltuuston jäsenille koulutustilaisuus sosiaali- ja terveysministeriössä. Koulutukselle suunniteltuja aiheita olivat hyvinvointialueiden rahoituksen perusteet, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhdyspintojen tehtävät sekä osallisuuden edistäminen.

Sosiaali- ja terveysministeriö on arvioinut tilaisuuden järjestämisen mahdollisuutta ja päätynyt välittämään asian edelleen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL). THL on puheenjohtajalle 24.3.2023 antamassaan vastauksessa todennut, ettei yksittäiselle hyvinvointialueelle voida tuottaa koulutusta. Tilaisuuden järjestäminen olisi kuitenkin mahdollista, jos sen kohderyhmänä olisivat kaikki Suomen alueelliset nuorisovaltuustot ja se toteutettaisiin etäyhteydellä.

THL on esittänyt, että asiaa ryhdytään valmistelemaan yhteistoiminnassa Suomen nuorisovaltuustojen liiton kanssa. Puheenjohtajaneuvosto on kuitenkin katsonut, että järjestämisvastuun ottaminen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustolle mahdollistaisi alueellisten nuorisovaltuustojen yhdyspintojen tiivistämisen ilman ulkopuolisen toimijan väliintuloa.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Kotilainen, niko.kotilainen@jarvenpaa.fi

Puheenjohtajaneuvosto esittää yleiskokoukselle, että yleiskokous päättää ehdottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle:

  1. valtakunnallisen koulutustilaisuuden järjestämistä etäyhteydellä
  2. tilaisuuden valmistelua yhteistoiminnassa nuorisovaltuuston hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmän kanssa

Päätös

Päätettiin päätösehdotuksen mukaisesti.