Aluehallitus, kokous 19.12.2023

§ 342 Hallituksen ohjeistus kustannusten hillintään toimielimissä

Valmistelija

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Hyvinvointialueen talous on vahvasti alijäämäinen ja kaikki säästötoimet ovat tarpeellisia. Aluehallitus on talousarvion valmistelun yhteydessä keskustellut keinoista, joilla toimielimet voivat hillitä kokouskustannuksia. Aluehallitus ohjeistaa toimielimiä siihen, että mahdollisuuksien mukaan siirrytään käytäntöön, jossa joka toinen kokous olisi etäkokous (poikkeuksena valtuusto). Toimenpiteillä tavoitellaan n. 20 000 euron kulusäästöjä.

Kokouksen pitäminen etäkokouksena tuo säästöjä, koska matkulujen korvaukset, kokoustilan vuokrat ja tarjoilukustannukset jäävät pois. Toimielimen jäsenillä säästyy myös aikaa, koska matka-aika kokoukseen ja paluu kokouksesta jäävät pois.

Aluehallitus on jo omassa toiminnassaan ottanut käyttöön rytmin, jossa joka toinen kokous pääsääntöisesti pidetään etäkokouksena. Hyvän hallinnon mukaista on se, että toimielimet noudattavat samoja periaatteita myös kulusäästöjen osalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää ohjeistaa hyvinvointialueen toimielimiä aluevaltuustoa lukuunottamatta, että toimielimissä siirryttäisiin mahdollisuuksien mukaan käytäntöön, jossa joka toinen kokous olisi etäkokous.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Tiedoksi

Tiedoksi toimielimiin / seuraaviin kokouksiin / puheenjohtajille