Aluevaltuusto, kokous 3.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Valmistelija

  • Petja Harakka, va. hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Hyvinvointialueita koskeva lainsäädäntökokonaisuus on hyväksytty eduskunnassa 23.6.2021 ja Tasavallan presidentti on vahvistanut sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistamista koskevat lait 29. kesäkuuta 2021. Suurin osa laeista on tullut voimaan 1.7.2021, osa siirtymäajan jälkeen 1.1.2023, jolloin hyvinvointialueet tulevat järjestämisvastuullisiksi sote ja pelastustoimen toimijoiksi. Näillä päätöksillä Suomeen on 1.7.2021 alkaen perustettu 21 hyvinvointialuetta, joista yksi on Keski-Uudenmaan hyvinvointialue.  

Voimaanpanolain 8 § mukaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin vastaa hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus on aloittanut toimintansa.  

Voimaanpanolain 17 § mukaan väliaikainen valmistelutoimielin valmistelee aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa käsiteltävät asiat ja kutsuu valtuutetut kokoukseen. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin on 16.2.2022 kokouksessaan käsitellyt aluevaltuuston ensimmäisen kokouksen asiat sekä 39 §:n mukaisesti kutsunut koolle Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäiseen kokoukseensa liitteenä olevan Keski-Uudenmaan aluevaalilautakunnan 26.1.2022 vahvistaman vaalituloksen mukaisesti.  

Hyvinvointialueesta annetun lain 99 §:n mukaan aluevaltuuston kokouskutsu on lähetettävä viimeistään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa kokouksesta on tiedotettava hyvinvointialueen verkkosivuilla. 
Voimaanpanolain 17 §:n mukaan aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa iältään vanhin valtuutettu johtaa puhetta siihen saakka, kunnes valtuusto on valinnut puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat. 

Kokouksen avaa iältään vanhimpana valtuutettuna Reijo Tilvis.

Ehdotus

Aluevaltuusto päättää 

  • Merkitä tiedoksi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen vaalituloksen 2022 ja aluevaltuutetut sekä varavaltuutetut liitteen mukaisesti; 
  • Todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 

Päätös

Merkittiin, että suoritetussa nimenhuudossa oli paikalla 69 aluevaltuutettua, joista 63 oli varsinaisia valtuutettuja ja 6 varajärjestyksessä kokoukseen kutsuttua varavaltuutettua, 0 poissa.
Merkittiin tiedoksi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen vaalitulos 2022 ja todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Liitteet

Oheismateriaali