Aluevaltuusto, kokous 3.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 2 Pöytäkirjan tarkastaminen

Valmistelija

  • Petja Harakka, va. hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 112 §:n mukaan toimielimen päätöksistä pidetään pöytäkirjaa. Saman lain 145 §:n mukaan aluevaltuuston pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa hyvinvointialueen verkkosivustolla, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Jos asia on kokonaan salassa pidettävä, pöytäkirjassa julkaistaan ainoastaan maininta salassa pidettävän asian käsittelystä. Pöytäkirjassa julkaistaan ainoastaan tiedonsaannin kannalta välttämättömät henkilötiedot. Pöytäkirjan sisältämät henkilötiedot on poistettava 
tietoverkosta oikaisuvaatimus- tai valitusajan päättyessä. 

Hyvinvointialueen jäsenen sekä hyvinvointialueiden yhteistoimintaan osallisen hyvinvointialueen ja sen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on pantu nähtäville yleiseen tietoverkkoon hyvinvointialueen verkkosivustolle. 

Aluevaltuusto valitsee kokouksessaan kaksi aluevaltuutettua tarkastamaan kokouksesta laaditun pöytäkirjan. Pöytäkirja voidaan tarkastaa yksittäisen asian osalta jo kokouksessa. 

Ehdotus

Aluevaltuusto päättää 

  • valita kaksi valtuutettua pöytäkirjantarkastajiksi 
  • päättää, että kokouksen pöytäkirja tarkastetaan 8.3.2022 ja että pöytäkirja on julkisesti nähtävillä tarkastusta seuraavana arkipäivänä yleisessä tietoverkossa. 
  • että aluevaltuuston pöytäkirjanpitäjänä toimii vt. hallintojohtaja Petja Harakka 

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan muutoin mutta korjattiin pöytäkirjantarkastuksen vuosiluku oikeaksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Marja-Liisa Laine ja Jaakko Rainio.