Henkilöstöjaosto, kokous 8.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Henkilöstökertomus 2022

KEUHDno-2023-877

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Vuosi 2022 oli    edellisen lailla    työntäyteinen, poikkeuksellinen sekä yhdessä tekemistä täynnä. Poikkeuksellisen vuodesta teki koronan lisäksi työtaistelutoimenpiteet sekä hyvinvointialueelle siirtymisen valmistelu. Henkilöstön saatavuushaasteet näkyivät toiminnassa monella tavoin mm. palveluiden piiriin pääsyn hidastumisena, vuodepaikkojen sulkemisena tai henkilöstöhankintaan käytettynä aikana. 
Henkilöstön saatavuuteen panostettiin vahvistamalla keskitettyä rekrytointia sekä lyhytaikaisten sijaisten hankintapalveluita. Lisäksi pilotoimme onnistuneesti kansainvälistä rekrytointia ja saimme yhteensä 24 filippiiniläistä työkaveria ikäihmisten palveluihin ja kotihoitoon.

Asetimme yhteiseksi tavoitteeksi työpaikan, josta on helppo puhua hyvää. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi valmisteltiin yhteistyössä henkilöstön kanssa Arvosta ja vaikuta -toimenpideohjelma,    joka sisältää useita    eri toimenpiteitä henkilöstön pito- ja vetovoiman vahvistamiseksi. Ohjelman keskeisiä tavoitteita ovat olleet henkilöstön saatavuuteen vaikuttaminen, esihenkilöiden ja henkilöstön hyvinvointi, urapolut ja osaamisen kehittäminen, palkitseminen ja henkilöstöedut sekä henkilöstöviestintä ja osallistumismahdollisuuksien lisääminen.

Henkilöstökertomuksessa tuotettujen tietojen avulla on mahdollista myötävaikuttaa henkilöstön, työyhteisöjen ja johtamisen kehittymiseen. Olemme kirjanneet eri teemojen osalta kehittämistavoitteita vuodelle 2023. Kuntayhtymän henkilöstön osuus hyvinvointialueen henkilöstöstä on noin 87 %, tämän vuoksi on perusteltua huomioida kehittämistavoitteet myös hyvinvointialueella.

Henkilöstökertomus 2022 liitteenä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.