Aluehallitus, kokous 28.3.2023

§ 95 Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n osakassopimuksen hyväksyminen ja yhtiökokousedustajan ja hallituksen jäsenen nimeäminen

KEUHDno-2023-1121

Valmistelija

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Osakassopimus

Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n osakkeet ovat 1.1.2023 lukien siirtyneet kuudelle hyvinvointialueelle Eteva kuntayhtymältä voimaanpanolain 20 §:n perusteella. Siirtymisessä on noudatettu jäsenkuntien omistusosuuksien mukaista suhdetta. Osakassopimuksella sovitaan yhtiön toiminnan järjestämisestä, taloudesta, hallinnosta, päätöksenteosta ja rahoituksesta sekä Osakkaiden velvollisuuksista toisiinsa ja yhtiöön nähden.  

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue omistaa yhtiön osakkeista 20,39 %. Yhtiön toimialana on omistaa, hallita ja vuokrata vammaisten 
asumiseen ja palvelutoimintaan tarkoitettuja kiinteistöjä ja osakehuoneistoja sekä vuokrata niitä vammaisten asuin- ja palvelukäyttöön. Yhtiö voi myös tuottaa muita vammaisille tarkoitettuja palveluja mukaan luettuna kiinteistöpalvelut.

Osakkeenomistajien edustajien kesken on neuvoteltu osakassopimuksesta ja näissä neuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos, jonka mukaiset osakassopimusluonnos (liite 1) sekä esitys yhtiökokoukselle uudeksi yhtiöjärjestykseksi (liite 2) ovat liitteinä. Aluehallitus päättää osakassopimuksen hyväksymisestä ja yhtiöjärjestyksen muuttamisesta päätetään yhtiökokouksessa.

Yhtiökokous

Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n yhtiökokous pidetään 14.4.2023 hybridikokouksena. Siellä käsitellään esityslistan mukaiset asiat, kuten tilinpäätös 2022, hallituksen jäsenten valinta ja yhtiöjärjestyksen hyväksyntä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää

  1. hyväksyä Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n osakassopimuksen liitteen 1 mukaisena;
  2. nimetä yhtiökokousedustajan 14.4.2023 pidettävään yhtiökokoukseen ja
  3. antaa yhtiökokousedustajalle toimiohjeen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen yhdestä ehdokkaasta yhtiön hallitukseen sekä muut tarvittavat toimiohjeet yhtiökokousta varten.

Käsittely:

Esittelijä päätti ehdottaa asian poistamista esityslistalta.

Päätös

Asia poistettiin esityslistalta.