Aluehallitus, kokous 28.3.2023

§ 92 Vuoden 2022 tilinpäätös

KEUHDno-2022-806

Valmistelija

  • Päivi Tarsia, rahoitus- ja talousjohtaja, paivi.tarsia@keusote.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 117 §:n mukaan aluehallituksen on laadittava tilikaudelta (kalenterivuosi) tilinpäätös tilinpäätöstilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilintarkastajien on tarkastettava tilinpäätös toukokuun loppuun mennessä. Aluehallituksen on saatettava tilinpäätös tilintarkastuksen jälkeen aluevaltuuston käsiteltäväksi. Aluevaltuuston on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä.

Hyvinvointialuelain 117 §:n mukaan tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus.

Tilinpäätöksen tulee antaa oikea ja riittävä kuva hyvinvointialueen tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta sekä toiminnasta.

Tilinpäätöksen allekijroittavat aluehallituksen jäsenet sekä hyvinvointialuejohtaja.

 

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan ja talouden toteutuminen tilikaudella 2022

Väliaikainen valmistelutoimielin hyväksyi hyvinvointialueen vuoden 2022 talousarvion 29.9.2021. Talousarviota muutettiin kaksi kertaa, 19.1.2022 ja 16.6.2022. Toimintatuottoihin oli talousarviomuutosten jälkeen varattu n. 10,2 Me ja toteutuma oli n. 8 Me. Osa saadusta valtionavustuksesta siirtyi käytettäväksi vuodelle 2023. 

Toimintakuluihin oli varattu muutetussa talousarviossa toimintatuottoja vastaava summa eli 10,2 Me. Toimintakulut alittuivat n. 2,2 Me.

Tilikauden tulos oli 0,00 euroa.

Vuoden 2022 ensisijainen tavoite kaikessa tekemisessä oli varmistaa sujuva siirtyminen Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymästä, Eteva kuntayhtymästä, Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymästä sekä alueen kunnista (opiskeluhuolto). Tässä työssä onnistuttiin hyvin. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää

  • esittää aluevaltuustolle, että tilikauden tulos 0,00 euroa ei anna aihetta tuloksen käsittelylle
  • allekirjoittaa vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimittaa sen tilintarkastajan ja tarkastuslautakunnan käsiteltäväksi
  • valtuuttaa rahoitus- ja talousjohtajan tekemään tilinpäätösasiakirjaan mahdollisesti tarvittavia teknisiä korjauksia
  • saattaa vuoden 2022 tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan jälkeen aluevaltuuston käsiteltäväksi

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.