Aluehallitus, kokous 7.12.2023

§ 325 Hallintosäännön muuttaminen

KEUHDno-2022-3

Valmistelija

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö on hyväksytty aluevaltuustossa 3.3.2022 § 4. Hallintosääntöä on päivitetty vuoden 2022 aikana. Hallintosääntöä on päivitetty myös vuoden 2023 kesäkuun valtuuston kokouksessa.

Nyt ehdotetut muutokset ovat esillä liitteessä. Ehdotetut muutokset perusteluineen ovat:

7 § Hyvinvointialueen viestintä

  • ehdotetaan toimivaltaa selkeyttävää muutosta, koska nykyisessä hallintosäännössä on todettu että sekä aluehallitus että hyvinvointialuejohtaja johtavat viestintää. Aluehallitus hyväksyisi viestinnän yleiset ohjeet ja periaatteet ja hyvinvointialuejohtaja johtaisi viestintää.

26 § Muut johtavat viranhaltijat, 52 § Palveluussuhteeseen ottaminen, 64 § Palvelussuhteen päättyminen, 157 § Esittelijät

  • Edellä mainittuihin pykäliin 26, 52, 64 ja 157 tehtäisiin korjaus johtajaylilääkärin nimikkeeseen, johon lisättäisiin puuttumaan jäänyt osa eli tutkimus- ja kehitysjohtaja. Kokonaisuudessaan nimike on johtajaylilääkäri, tuskimus- ja kehitysjohtaja.

26 § Muut johtavat viranhaltijat, 52 § Palveluussuhteeseen ottaminen, 64 § Palvelussuhteen päättyminen

  • Toinen osittain edellä mainittuihin pykäliin liittyvä muutosehdotus on tila- ja tukipalvelujohtajan lisääminen pykäliin 26, 52 ja 64. Hyvinvointialueella on suunnitteilla ja valmisteltavana tila- ja tukipalvelujohtajan viran perustaminen, joka liittyy johdon tehtävien tarkasteluun ja uudelleen järjestelyyn. Hänelle keskitettäisiin kiinteistö- ja tila-asiat ja niihin liittyviä tukipalveluja, kuten ateria- ja siivouspalvelut, vartiointipalvelut ja tilaturvallisuus.

102 § Valtuustoryhmän toiminnan tukeminen

  • Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen enimmäismäärää ehdotetaan alennettavaksi viiteen tuhanteen euroon valtuutettua kohden aiemmasta kuudesta tuhannesta eurosta. Toimenpiteellä tavoitellaan säästöjä hyvinvointialueen kuluihin.

186 § Viranhaltijoiden kokouspalkkiot

  • Viranhaltijoiden kokouspalkkioita esitetään leikattavaksi puoleen aikaisemmasta. Tällä saadaan säästöjä hyvinvointialueen kokouskuluihin.

Seuraavan kerran hallintosääntöä suunnitellaan päivitettäväksi vuoden 2024 alussa, jolloin tarkastellaan lautakuntien päätösvaltaa ja tarkastuslautakunnan ehdotusta sitä koskeviksi hallintosäännön määräyksiksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää ehdottaa aluevaltuustolle, että se

  1. hyväksyy hallintosääntöön liitteessä ehdotetut muutokset ja
  2. että hallintosäännön määräyksiä sovelletaan 1.1.2024 lukien.

Käsittely:

Olli Savela teki Henri Perälahden kannattamana seuraavat muutosehdotukset:

Hallintosäännön § 175 Palkkio lisätunneilta poistetaan.

Hallintosäännön § 186 Viranhaltijoiden kokouspalkkiot poistetaan.

Äänestysjärjestys

JAA = esittelijän ehdotus

EI = Savelan muutosehdotus

Äänestys 1

12 JAA -ääntä, 3 EI -ääntä, 2 POISSA

 

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Äänestystulokset

  • Kyllä 12 kpl 80%

    Leni Niinimäki, Annika Kokko, Helinä Perttu, Sirkka Rousu, Jussi Salonen, Virpi Räty, Taneli Kalliokoski, Kimmo Behm, Heta Ravolainen-Rinne, Pirja Vitikka-Koponen, Nina Pietilä, Tarja Edry

  • Ei 3 kpl 20%

    Olli Savela, Henri Perälahti, Maiju Tapiolinna