Kehittämis- ja tulevaisuuslautakunta, kokous 15.3.2023

§ 13 Keski-Uudenmaan alueellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelut

KEUHDno-2023-1016

Valmistelija

  • Kristiina Kariniemi-Örmälä, integraatiojohtaja, kristiina.kariniemi-ormala@keusote.fi

Perustelut

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelut (hyte-neuvottelut) ovat hyvinvointialueen, kuntien ja muiden hyte-toimijoiden välisiä neuvotteluja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä Keski-Uudenmaan alueella.

Hyte-neuvotteluissa päätetään hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen

  • tavoitteista ja toimenpiteistä
  • yhteistyöstä
  • seurannasta
  • toimintamalleista
  • tiedonkulusta. 

Lain mukaan neuvottelut on pidettävä vähintään kerran vuodessa ( Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021) 6§, 7§. Laki hyvinvointialueesta (611/2021) 14§).

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelut ovat osa yhdyspintatyötä. Hyte-neuvotteluihin osallistuvat hyvinvointialueet, kunnat ja muut hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen vastuutahot ja asiantuntijat. Neuvottelun kutsuu koolle hyvinvointialue. Keski-Uudenmaan alueelle on muodostunut jatkuvan neuvottelun periaate ja yhdyspintojen toimintamalli, jota osaksi implementoituu myös alueelliset hyte-neuvottelut. Vuoden 2023 alueellinen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelu pidetään huhtikuun 2023 aikana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, johtajaylilääkäri, kehitys- ja tutkimusjohtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Kehittämis- ja tulevaisuuslautakunta merkitsee Keski-Uudenmaan alueellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelut 2023 tiedoksi.

Päätös

Kehittämis- ja tulevaisuuslautakunta merkitsi Keski-Uudenmaan alueellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelut 2023 tiedoksi.