Aluehallitus, kokous 6.6.2023

§ 169 Hallintosäännön muuttaminen

KEUHDno-2022-3

Valmistelija

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntö on hyväksytty aluevaltuustossa 3.3.2022 § 4. Hallintosääntöä on päivitetty vuoden 2022 aikana. Hallintosääntöä päivitetään aina tarpeen vaatiessa ja sen toimivuutta seurataan jatkuvasti. 

Nyt ehdotetut muutokset ovat esillä liitteessä. Pykälän 14 muutoksessa on kyse siitä, että korjataan sääntöön jäänyt maininta asiakasmaksuista. Hyvinvointialuelain 22 §:n mukaan kuuluu aluevaltuuston toimivaltaan päättää asiakasmaksuista.

Pykälän 110 muutoksessa lisätään myös hallintosääntöön vanhus- ja vammisneuvoston edustajille läsnäolo- ja puheoikeus aluevaltuuston kokouksiin.

Pykälässä 187 ehdotetaan lisättäväksi vuosittain tehtävälle elinkustannusindeksin mukaiselle palkkiokorotukselle hallintosääntöön leikkuri, jonka mukaan palkkiot voivat nousta kuitenkin enintään 2 %. Edelleen ehdotetaan, että koko- tai osa-aikaisena toimivan luottamushenkilön kuukausipalkkaa korotetaan vastaavillla yleiskorotuksilla kuin hyvinvointialueen palvelussuhteessa oleville tehdään. Pykälää 187 koskevia muutoksia ehdotetaan sovellettavaksi takautuvasti 1.1.2023 lukien. Tällä ehdotetulla muutoksella on kustannuksien kasvua hillitsevä vaikutus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää ehdottaa aluevaltuustolle, että se

  1. hyväksyy hallintosääntöön liitteessä ehdotetut muutokset ja
  2. päättää että hallintosäännön pykälään 187 tehtävää muutosta sovelletaan  takautuvasti 1.1.2023 lukien ja että sen mukaisesti korjatut palkkiomäärät muutetaan hallintosääntöön.

Käsittely:

Olli Savela ehdotti että hallintosäännöstä poistetaan indeksikorotusta koskevat kohdat.

Puheenjohtaja totesi, että Savelan ehdoptus on rauennut kannattamattomana.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.