Henkilöstöjaosto, kokous 20.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Tuottavuus- ja talousohjelman henkilöstövaikutukset

KEUHDno-2024-1132

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Alijäämän kattaminen edellyttää noin 64M€ sopeutustoimia, eli noin 5 – 8 % säästötoimia koko organisaation osalta. Kaikki keinot ovat tarkastelussa myös henkilöstökustannusten vähentämiseksi. Näitä ovat esimerkiksi vapautuvien toimien/virkojen täyttämättä jättäminen, määräaikaisten työsuhteiden päättäminen määräaikaisuuden loppuessa ja rekrytointikielto muihin kuin asiakas- tai potilastyössä oleviin tehtäviin. Suoria säästöjä haetaan myös esimerkiksi henkilöstöeduista tai -henkilöstökoulutuksesta. Henkilötyövuosia pyritään lisäämään sairauspoissaoloja vähentämällä.  

Talous- ja tuottavuusohjelman poliittinen käsittely käynnistyy rahoitus- ja talousjaostossa 21.3.2024. Päätöksenteon edetessä ratkeaa myös palvelujen verkostoon liittyvät henkilöstömuutokset ja niiden aikataulu ja joudutaanko muuta kuin asiakas- tai potilasrajapinnassa työskentelevää henkilöstöä irtisanomaan.  

Joka tapauksessa erilaisista henkilöstöön kohdentuvien muutosten takia, mm. palveluverkostomuutokset, tehtävämuutokset jne., tulemme käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut, jotka päättyvät toukokuun loppupuolella.  

Henkilöstöjohtaja esittelee asiaa kokouksessa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.