Henkilöstöjaosto, kokous 20.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Keusoten työurajohtamisen kokonaisuus, Minun urani Keusotessa -malli: Työurajohtaminen ja Työuravalmennuspalvelut

KEUHDno-2024-1135

Valmistelija

  • Kirsi Manssila, kehittämispäällikkö, kirsi.manssila@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen henkilöstöohjelman pääteemoina ovat henkilöstön saatavuus, riittävyys ja pysyvyys. Saatavuuden toimenpiteenä on mm. sisäisen liikkuvuuden mahdollistaminen ja työkierto. Riittävyyden ja pysyvyyden toimenpiteinä työntekijöiden kehittymismahdollisuudet, joihin kuuluvat mm. monimuotoiset työurapolut, erilaiset työn tekemisen tavat sekä työelämän joustot, kuten osa-aikatyö. 

Erilaisten sisäisten työurapolkujen luominen on tärkeää sekä työtekijälle että hyvinvointialueelle. Työurajohtamisen ja -ohjauksen tavoitteena on mahdollistaa erilaisten työurien toteutuminen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen sisällä, vahvistamalla esihenkilöiden ja henkilöstön osaamista sekä tarkastelemalla ja tarjoamalla erilaisia urapolkumahdollisuuksia.  

Todettu tarve uudistaa ja parantaa mallia, sillä työurasuunnittelun ja -johtamisen prosessit eivät tällä hetkellä tue tavoitteissa onnistumista. Minun urani Keusotessa -mallin uudistaminen ja toteuttaminen edellyttävät esihenkilöiden työurajohtamiseen liittyvän osaamisen varmistamista sekä erilaisten työurapolkujen toteutumista tukevien toimintamallien ja työkalujen kehittämistä. 

Esittelyssä Minun urani Keusotessa -mallista Työurajohtamisen ja Työuravalmennuspalvelujen kokonaisuuksiin liittyvä kehittämistyö. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.